Gå til sidens hovedinnhold

Kan ikke fikses, må avvikles

Artikkelen er over 4 år gammel

Debattinnlegg signert Andrine Nordby Strømnes, sekretær i Grønn Ungdom Østfold.

Pelsdyroppdrett Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne høsten foreslår regjeringa i statsbudsjettet å kutte i støtten til dyrevernorganisasjonene. Samtidig gir de fortsatt millioner til pelsdyroppdrett. Det har aldri vært viktigere å gå i fakkeltog mot pels.

Denne uka tar vi i Grønn Ungdom til gatene for å stå sammen med alle som kjemper for de som selv ikke har en stemme. Vi viser solidaritet med dyrene som dømmes til et lidelsesfullt liv, levd kun for å ende opp som et unødvendig luksusprodukt.

Et av hovedargumentene for pelsoppdrett er at det kun er noen få useriøse aktører som ødelegger for hele næringa. Men det er ikke først og fremst de “useriøse aktørene” som er pelsdyrnæringas problem. Det er selve pelsproduksjonen som er problematisk i seg selv. Å holde ville dyr i bur er uforenelig med god dyrevelferd. Problemet kan ikke fikses, det må avvikles.

Dyrevelferdsloven fastslår at dyr i fangenskap skal få leve ut sine artstypiske behov og ikke påføres unødig lidelse. Grønn Ungdom vil forby pelsdyrhold og import av pels. Vi fortsette å marsjere og krever tomme bur! Det er viktig å gå i fakkeltoget mot pels, men sørgelig at det er nødvendig.

Kommentarer til denne saken