Statue er på plass i borrettslaget på Glassverket

Enkel og tydelig: Steinar Christensen er kunstneren bak «Det norske Hus». foto: espen vinje

Enkel og tydelig: Steinar Christensen er kunstneren bak «Det norske Hus». foto: espen vinje

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Iskulden til tross; Steinar Christensens «Det norske hus» lyser i vinternatten.

DEL

Her er det mye symbolikk, sier Ole Gunnar Selvaag. Entreprenør- baronen har tatt turen til Moss for å avduke statuen «Det norske Hus» av den viden kjente, sonsbaserte kunstneren Steinar Christensen.

Og noe av symbolikken Selvaag tenkte på var blant annet Glassverket som tidligere var en hjørnestensbedrift i Moss. Det fargede glassinnslaget i den imponerende statuen gjør det lettere å minnes hva dagens boligfelt er bygget på.

Samhandling

Selvaag nevnte også i sin tale sin far, som i år ville ha fylt 100, og hans forhold til Moss. Olav Selvaag hadde familie i byen og opplevde i etterkrigstidens Norge stor politisk samarbeidsvilje i Moss. Mange boliger er et resultat av Selvaags tanker om effektivisering og husbygging etter andre premisser, der økonomi spiller en vesentlig rolle.

Entreprenøren har alltid vært bevisst friområdenes betydning og overalt der Selvaag har vært involvert, er det satt opp statuer.

– Dette er en av mer enn 500 stykker, sier Ole Gunnar Selvaag, stolt av hva kunstneren har fått til.

Fremtiden

I sin tale før han fikk trekke i trådene og sørge for at avdukingen gikk sin gang, påpekte ordfører Tage Pettersen at Selvaag hadde forvaltet arven etter Glassverket på en god måte.

– Firmaet har en samhørighet, en historie sammen med Moss, sier han.

Selvaag har vært til stede i Moss i mer enn 50 år, men etter at utbyggingen på Glassverket avsluttes har man ingen konkrete prosjekter eller byggeplaner for byen..

Artikkeltags