Jeg kunne lese i Moss Avis 18. mars om styreleder Gjerrebogen Borettslag som følte seg straffet av ny taksering for eiendomsskatt i nye Moss kommune. Styrelederen var hard i sin kritikk og følte seg straffet fordi taksten fra 2003 skal oppdateres.

Det er mye som har skjedd i Moss siden 2003, og spesielt hva gjelder boligverdiene i byen. Hvis vi skal fortsette å la taksten fra 2003 stå vil det nærmest bli som en tilfeldig trekning av et tilfeldig beløp hver av oss som må betale i eiendomsskatt. Det er jo heller ikke rettferdig. Jeg har også pusset opp siden 2003, og jeg tror det er mange av oss. Noen har sikkert gjort det flere ganger. Etter at jeg og min familie måtte selge vår enebolig til Bane Nor, og det var svært få boliger på markedet, endte vi med et totalrenoveringsprosjekt og en gjeld på 9 millioner. Huset har nok økt litt i verdi med denne oppussingen, noe vi sikkert vil merke med ny eiendomsskattetaksering.

Jeg klarer dog likevel ikke å bli like indignert og negativ som Rune Eriksen på Gjerrebogen. Er han ikke klar over hva pengene faktisk går til? Det er få virksomheter som leverer så mye bra som en kommune. Kommunen er egentlig er ganske genial oppfinnelse. Ikke bare driver den skole, barnehage og barnevern. Den støtter også idrett, kultur, brøyter snø, driver eldreomsorg og sosialhjelp - og vi er ikke en gang halvveis på tjenestelista til kommunen.

Det er klart det vil svi litt med høyere taksering og vil medføre en større belastning med eiendomsskatt for Jørn og meg som har pusset opp. Økningen vil dog bli justert med en lavere promillesats slik at total skatteinngang ikke skal øke like mye. Som Venstre-politiker er jeg verken spesielt fan av eiendomsskatt eller spesielt for. Det viktigste er at kommunen får mulighet til å drive tjenestene sine skikkelig. Det finner jeg glede i selv med økende rente og voksende eiendomsskatt for egen del. Jeg håper Jørn og alle andre som har pusset opp også kan finne en glede i at en kommune tross alt er noe av det beste man kan bruke pengene sine på.