Gå til sidens hovedinnhold

Eiendomsskatten må bort!

DEBATT

Vi har passert første kvartal i 2021, og pandemien fortsetter å herje videre med privatøkonomien til folk flest. I tillegg rammes det lokale næringslivet av fortsatt strenge smitteverntiltak.

De økonomiske følgende av denne pandemien er ikke noe som vil løses samtidig som samfunnet åpnes opp. Mange er permitterte, og mange bedrifter har gått konkurs. Det er derfor viktig Moss Kommune fører en politikk som legger til rette for at folk flest får mer penger i lommene, og at bedriftene i Moss får redusert sine utgifter.

En eiendom er et hjem, og ikke et skatteobjekt for kommunen. I tillegg rammer eiendomsskatten helt tilfeldig, uavhengig av hva du har som inntekt. Det er få, eller ingen skatter som er mer urettferdig enn eiendomsskatten.

Ekstra bekymringsfullt er det at Rødt i Moss har varslet at de ønsker å øke eiendomsskatten med over 60. millioner kroner i Moss Kommune. Det er fare for at Rødt får viljen sin ettersom de styrer kommunen sammen med Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, MDG og KrF. Spesielt når vi vet at disse partiene har økt eiendomsskatten betydelig de senere årene

Moss FrP ønsker å komme privatpersoner og næringslivet i møte. Vi har år etter år fremmet forslag om å redusere eiendomsskatten, og på sikt fjerne den helt. Dessverre blir vi nedstemt av et skattekåt sosialistisk flertall i kommunestyret.

Det er straks Stortingsvalg, og Moss Kommune trenger et sterkt FrP på Stortinget slik at vi kan forby partier som Rødt, Arbeiderpartiet, MDG og Senterpartiet og bruke hjemmene til folk som en melkeku.

Niklas Eriksen
Leder Moss FrP

Kommentarer til denne saken