Eirik Nissen Ruud går siste året studiespesialisering på Malakoff vgs. Han ble nylig valgt som ny russepresident for mosserussen. Da avgangselevene ved Kirkeparken videregående skole og Malakoff videregående skole gikk til stemmeurnene, ble også russestyret for 2023 valgt.

Dette er russestyret for Mosserussen 2023:

President: Eirik Nissen Ruud (Malakoff vgs.)

Visepresident: Haaris Mohammad Raja (Kirkeparken vgs.)

PR-sjefer: Laura Lajqi (Malakoff vgs.) og Mina Olsen (Kirkeparken vgs.)

Prest: Nora Olsen Paulshus (Malakoff vgs.)

Prevensjonssjef: Sarah Sletten Hognestad (Malakoff vgs.)

Festkomité: Hannah Hermela Borge (Malakoff vgs. ), Nora Johanna Hanssen(Kirkeparken), Tina Ellefsen (Malakoff vgs.), Synne Vanem-Rindestu (Kirkeparken vgs.) og Sunniva Setterblom (Kirkeparken vgs.)

Eirik sier at han ønsket å stille som russepresident fordi det virket som et svært spennende verv, og at han ville bidra.

– Jeg ønsker å gjøre en forskjell for russen og være en talsperson for dem.

Inkludering på agendaen

Den nyvalgte russepresidenten sier at han reagerer på saker i media den siste tiden, hvor skoler har hatt problemer med ekskludering blant russen.

– Det er veldig beklagelig at det har gått så langt på disse skolene. Inntrykket vårt her i Moss er at det ikke er et problem på en slik måte som det er på de skolene. Vi kommer uansett til å jobbe for at alle skal føle seg trygge og inkludert, sier han.

– For at alle skal få en fin russetid må alle bli inkludert. For oss er det derfor viktig at alle har ting å gjøre og arrangement å dra på, uavhengig av linjer, grupper og lignende.

Eirik forteller at det vil bli arrangert en rekke russearrangement i tiden fremover, blant annet ser de nå på muligheter for en rebus og for å arrangere russeball.

– Da må vi tilrettelegge for at alle kan være med. Uansett om de feirer eller ikke, drikker eller ikke.

Viktig å minne russen på at det også blir eksamen

En annen viktig oppgave for Eirik, blir å minne russen på at det også blir eksamen, sier han. Dette er noe verken russekullet 2020 eller kullet for 2021 måtte tenke på.

– Det blir viktig for meg at alle blir opplyste om forskjellige ting som skjer i russetiden, blant annet å minne på at det også blir eksamen. Det er et viktig poeng som alle må tenke på, sier han.

– Mitt budskap til russen er at vi skal inkludere folk, ta vare på hverandre, ha det gøy, men husk eksamen, avslutter han.