Gå til sidens hovedinnhold

Ekspert reagerer på Bane NORs nye bestilling for å utrede grunnen i Moss

Artikkelen er over 1 år gammel

Det skaper reaksjoner at Bane NOR har bedt om en ny soneutredning av områdestabilitet gjennom Moss.

Byggeindustrien melder at Bane NOR i februar utstedte en endringsordre om utredning av områdestabilitet for grunnen i Moss i forbindelse med jernbaneprosjektet byen. Advokat og ekspert på entrepriserett, Jørgen Aardalsbakke, synes det er spesielt at det har blitt utstedt en slik endringsordre.

– Det fremstår som spesielt at Bane NOR utsteder denne endringsordren på dette stadiet i prosjektet. Dette burde vært gjennomført av Bane NOR i forkant, eller så burde det vært en del av EPC-kontrakten, sier han til Byggeindustrien.

Jernbaneselskapet svarer at de har de har fått mer informasjon som følge av flere grunnboringer.

– Det har hele tiden vært kjent at vi skal bygge gjennom et område med utfordrende grunnforhold. Da vi inngikk kontrakten med Acciona og Implenia Norge, var også grunnundersøkelser en del av kontrakten. Nå er det gjennomført 300 boringer. I enkelte områder er det mer kvikkleire enn vi hadde trodd på forhånd, mens det i andre områder er mindre. Vi besluttet derfor å ta med oss disse nye opplysningene fra boringene og gjennomføre en ny beregning av områdestabiliteten, sier prosjektleder Jarle Midjås Rasmussen i Bane NOR.

Rasmussen i Bane NOR svarer at eventuelle overraskelser i den nye utredningen ikke vil føre til at totalentreprisen må reforhandles.

– Vi har mekanismer i kontrakten for å justere dette, sier han.

LES OGSÅ: BaneNor om status for jernbaneutbyggingen i Moss

LES OGSÅ: Vil legge togparkeringen «nærmere» Halmstad

LES OGSÅ: Boligen til familien Bakke havner midt i et nytt veikryss

Kommentarer til denne saken