Elever fra Larkollen som går på videregående skole i Moss må bruke inntil tre timer og 10 min på reise

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATT Elever fra Larkollen som går på videregåendeskole i Moss må bruke inntil tre timer og 10 min på reise.

Jeg skriver dette som en fortvilet mamma, men også som SV-politiker fra Rygge.

Busstilbudet mellom Moss og Larkollen er et hån mot innbyggere som ønsker å benytte bilen mindre. Bor man i Larkollen eller vil besøke strendene der, er man avhengig av bil. Dette er vel kjent for alle oss som bor i Larkollen. Å bruke sykkel på samme strekningen er foreløpig en risikosport som vi ikke vil utsette våre barn for.

Fra retningslinjer for skoleskyss videregående skoler i Østfold 55.4 Akseptabel reisetid: Skoleskyssen skal organiseres slik at elevene får en akseptabel reisetid. Ved vurdering av akseptabel reisetid, med utgangspunkt i skolens ordinære start- og sluttid, skal ventetid, gangtid og tid i transportmiddelet ses i sammenheng.

Kilde: oppll § 7-2, merknader fra Ot prp nr 46 (1997-98) til Opplæringslovens § 7-2, opplæringslovens kommentarutgave, Sivilombudssak SOM-2015-3340

Elever fra Larkollen har dager hvor undervisningen på skolen er fra 08.00 til 13.20. Da reiser ungdommene fra Larkollen med bussen kl 7.10 og er på bussholdeplassen ved hjemmet kl. 15.38. Det vil si en reisetid beregnet etter samme retningslinjer på tre timer og 10 minutter. – Dette kan vel ikke beregnes som akseptabel reisetid, strekningen tar maks 20 min å kjøre en vei med bil.

Mange av elevene har gitt opp bussen og kjøpt seg mopeder som de bruker på sommerhalvåret. Dette går utover miljø, og ikke minst de elevene som ikke har de mange tusen kronene det koster med mopedsertifikat og moped. Fortvilte foreldre kjører og henter ungdommene sine selv.

Ungdommene fra Larkollen er trøtte og slitne, de står tidlig opp for å rekke bussen og vil hjem og hvile seg før de skal sitte med skolearbeid og fritidsaktiviteter. Undertegnede har sendt mail til Flex om dette, svaret jeg fikk derfra var «Takk for henvendelsen Vi tar saken videre med vår trafikkavdeling som EVENTUELT SER PÅ DETTE PÅ SIKT!!!»

Etter dette svaret blir det nok ikke satt opp noe Flex før min datter er ferdig på Malakoff.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken