En annerledes trafikksommer: – Bilen er ikke den beste løsningen i sommer!

Pressetreff om trafikken i sommer: Øystein Dahl Johansen Ruter, Bjørn Kristiansen Bane NOR, Gina Scholz Vy, Dag Brekkan Go-Ahead, Stian Ellingsen Vegvesenet koordinerte om trafikksommeren i Oslo og VIken

Pressetreff om trafikken i sommer: Øystein Dahl Johansen Ruter, Bjørn Kristiansen Bane NOR, Gina Scholz Vy, Dag Brekkan Go-Ahead, Stian Ellingsen Vegvesenet koordinerte om trafikksommeren i Oslo og VIken Foto:

I en pressekonferanse om trafikken i sommer kom Bane NOR, Vy og Statens vegvesen med noen oppfordringer til folk som skal ferdes i trafikken.

DEL

– Mange må ta buss i sommer, som vil være utfordrende, informerer Bjørn Kristiansen fra Bane Nor.

Han opplyser om at det vil være mye arbeid med forskjellige togstrekninger i sommer. Fra 27–9. august vil det arbeides med en ny stasjon på Ski, der reisetiden vil bli nedjustert med 11 minutter til Oslo. Første del av åpningen av stasjonen er 10. august.

En undersøkelse Vy gjennomfør viser at 8 av 10 vet at det blir avvik i sommer. Undersøkelsen peker også på at 30 % vil bruke bilen til jobb, mens 36 % vil fortsatt ha hjemmekontor.

– Husk å beregne ekstra tid til jobb. Oslo er trafikkert, det vil være tunnelarbeid og mye som skjer på en gang. Bilen er ikke den beste løsningen i sommer. For dem som pendler, vurder hjemmekontor eller reis på andre tider av døgnet, understreker, Gina Scholz, kommunikasjonssjef i Vy.

Scholz informerer videre om at det vil være trygt å ta buss for tog i sommer, der enkelte seter vil være markert slik at passasjerer kan fortsette å holde avstand.

Alle tog på Østfoldbanen innstilles i seks uker i sommer. Foto: Geir Hansen

Alle tog på Østfoldbanen innstilles i seks uker i sommer. Foto: Geir Hansen Foto:


På Østfoldbanen melder Vy følgende endringer i sommer:

Arbeidene starter natt til lørdag 27. juni og går fram til og med 9. august.

I uke 27 til 32 er derfor Østfoldbanen vestre linje er stengt Oslo S – Rygge og Østfoldbanen østre linje er stengt Oslo S – Mysen/Rakkestad.

Fra mandag 10. august til og med fredag 14. august (uke 33) er det saktekjøring mellom Oslo S og Ski. Dette for at skinnene får «sette seg» etter arbeidene. Du må regne med forsinkelser på 10–15 minutter, i tillegg innstilles ekstraavgangene i rushtiden. Vi henviser til togene som kjører.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.