Gå til sidens hovedinnhold

En æra er over

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I går (29/9) skjedde det, ingen Moss avis i postkassen. I stedet lå det en folder der hvor det stod; Savner du avisen i dag. Jeg må jo innrømme at det gjør jeg og omleggingen har vært kjent en stund, slik kom det til å bli. Snedige er det likevel at nå er det jeg som får skylda for hele omleggingen, intet mindre. Moss avis kan fortelle meg; Du har forandret oss.

Jeg har fått nye vaner og behov sies det og jeg er blant annet blitt mer glad i levende bilder. Skulle gjerne visst hvor avisen har det fra, men la nå det ligge, jeg har sikkert blitt sammenliknet med noen andre. Forventer imidlertid ikke noe dementi i avisen.

Noe som likevel er på sin plass er å se på hva vi betaler. Med en kvartalspris på kr 1258 fikk vi papiravis 6 dager i uken. Nå får vi avisen tre ganger i uken, mens kvartalsprisen er den samme. Det kaller jeg prisoppgang.

Kanskje ikke like rettferdig å sammenlikne med Aftenposten, som har en annen eier, men for avis 7 dager i uken er kvartalsprisen kr 1635. Fratrukket høytidsdager blir prisen pr avis ca kr 4. I tillegg er det med både fredags- og lørdagsbilag. Moss avis får nå, etter omleggingen med levering tre dager i uken, en stykkpris på ca kr 8, levert postkassen. Plutselig har Moss avis blitt dobbelt så dyr som Aftenposten.

Vel er jeg glad i lokalnyheter, men er det verdt det. Dette er nok også bare ett skritt på veien før digitaldjevelen har innhentet oss alle og papir er blitt historie.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.