Gå til sidens hovedinnhold

En god sommer i Moss: Vi har samlet sommertipsene til deg

KRONIKK

Gjenåpning. Smak litt på ordet. Endelig – om smittetallene holder seg stabilt nede, skal vi igjen få gleden av å oppleve alt vi før tok for gitt. I sommer skal vi samles rundt kafé-og restaurantbordene, rusle i gågaten, planlegge barnebursdager, pynte oss med nye klær, feire store dager og begivenheter med ny giv – og kanskje benytte anledningen til å være turister i egen by med shopping, sightseeing og overnatting på et av byens unike hoteller.

Mange har oppdaget turperlene i distriktet og blitt hektet på stolpejakt under nedstengningen. Andre har ventet intenst på konserter, teater, Escape-room og klatreparker, kinopremierer, åpne biblioteker og muséer. Vi i Moss i Sentrum er stolte av hvordan byens næringsliv og innbyggere har taklet krisen, hvordan også nye restauranter og aktivitetstilbud nå ser dagens lys!

De siste månedene har vi brukt tid på å skape flere koselige utendørs møteplasser i byens sentrum og å jobbe med nettsiden Visit Moss (https://www.visitoestfold.com/no/moss). Målet vårt er å kunne gi deg konkrete, gode tips og oversikt over alt byen vår kan by på av aktiviteter, attraksjoner, strender, turstier, arrangementer, hoteller, unike overnattinger og restauranter. Tipsene og guidene skal være nyttige og inspirerende enten du bor her, nettopp har flyttet hit – eller bare er på besøk. Hvilke kaféer og bademuligheter finnes i nærheten av der du vil gå tur, hvor får du kjøpt hengekøye – og hvor kan du henge den opp? Hvor får du kjøpt ferske reker og leid kano – og hvilke steder passer for en jentetur? Ta en titt på nettsiden, og gi oss gjerne beskjed om det er noe du savner!

Selv har jeg allerede testet og nytt overnattingen i den unike tretopphytta på Vestre Kjærnes gård i Våler og leid kano med familien. Jeg har kost meg med å oppdage Vansjø, men også gledet meg over å se gressbakkene i Nesparken fylles av lekende ungdom og flytebryggene få plass ved byens unikt mange strender. I sommer har jeg som mål å nyte minst fem is på bryggepromenaden –, bade på minst 5 nye strender og å gjenoppdage nyoppussede Torderød gård, byens Downton Abbey – med påfølgende Afternoon tea på Refsnes Gods eller Hotel Jeløy Radio, og selvsagt skal jeg på konsert!

Riktig god sommer – nyt den!

LES OGSÅ:

Se sommeraktivitet-oversikten: Hos Linda kan du gå tur med Hercules (1) og 20 andre alpakkaer

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.