Gå til sidens hovedinnhold

En hyllest til Moss kommunes helsesykepleiere!

DEBATT

Det er på tide å hylle noen. Har du en samarbeidspartner du setter pris på? En samarbeidspartner du liker å samarbeide med og som gjør en forskjell? Det har du sikkert. Glem de gangene en samarbeidspartner har irritert deg, fokuser på det som fungerer. Fremsnakk hverandre, fortell samarbeidspartneren at de gjør en god jobb.

Det gjøres en fantastisk innsats blant kommunalt ansatte for tiden. Fra ordføreren og kommuneoverlegen – til ansatte i barnehager, skoler, sykehjem og renholdere. Samtidig er mange slitne. Pandemien tar på. Selv jobber jeg i barneverntjenesten og merker hvordan pandemien har påvirket situasjonen til de sårbare barna i kommunen.

Her kommer hyllesten min inn. Moss kommune har en gjeng med fantastiske helsesykepleiere. Betydningsfulle voksenpersoner for mange av barna i barne- og ungdomsskolen. Når skoler og barnehager ble nedstengt mars 2020, ble noen av disse omdisponert. Barna mistet samtalepartneren sin, et trygt sted de kunne ventilere og prate om vanskelige ting. For en dedikert helsesykepleier, ja for alle dedikerte ansatte i Moss kommune som jobber med barn – ble dette vanskelig. Men ressursene var trengt et annet sted. Heldigvis kom barna seg tilbake i barnehagen og skolen etter hvert, og hverdagen fortsatte, om enn noe annerledes med pandemien som fortsatt følger oss som en slitsom skygge.

Jeg vil bare si at jeg er stolt av å ha dere som samarbeidspartnere! Dere er uredde og flinke og svært viktige voksenpersoner for mange barn. Fortsett med den gode jobben dere gjør. Samle krefter i julen, nyt noen velfortjente fridager. Jeg vet dere trenger alle krefter dere kan få når kommunens innbyggere skal vaksineres på nyåret og vi igjen trenger innsatsen deres.

Da sender jeg stafettpinnen videre. Har du en samarbeidspartner du setter pris på? Fortell om det. Vi trenger alle noen oppløftende ord i disse tider.

Kommentarer til denne saken