Gå til sidens hovedinnhold

En ny epoke for Moss Avis begynner onsdag

KOMMENTAR

Nå er tiden kommet også til Moss Avis. Vi kutter i antall papirutgaver, og fra 29. september vil papiravisen komme ut tirsdag, torsdag og lørdag. Vi har forståelse for at de av dere som liker papiravisen best ikke liker denne utviklingen, men den er nødvendig for å tilpasse oss majoriteten av abonnentenes nye lesevaner. I dag er nærmere 60 prosent av abonnentene våre rene digitale abonnenter. De leser oss bare digitalt. Mange lokalaviser har allerede tatt dette grepet og flere vil følge etter. Åtte av ti papirabonnenter leser Moss Avis jevnlig digitalt.

Moss Avis har de siste årene opplevd en kontinuerlig nedgang av abonnenter som bare leser papiravisen. I 2015 hadde vi et opplag på 11.500, ved utgangen 2020 nådde vi 14.555. Økningen på 3000 abonnenter er i all hovedsak digitale abonnenter. Den samme utviklingen ser vi hos annonsørene våre. Det er en overgang til de digitale kanalene. Der vi før hadde 70 prosent av inntektene vår fra annonser i papiravisen og 30 prosent fra abonnenter, er det i dag de digitale inntektene og abonnentene som dominerer.

Jeg håper alle som liker papiravis gir de nye utgavene som kommer tirsdag, torsdag og lørdag en sjanse. Som abonnent vil du få tilgang til like mye innhold i papiravisen som tidligere, derfor endres ikke prisen. Avisene du får blir fyldigere, for at abonnentene på papir ikke skal gå glipp av nyheter. Som papirabonnent får du det beste fra to verdener: Løpende nyhetsoppdatering uansett hvor du befinner deg, hver dag, døgnet rundt – digitalt. Pluss en papiravis til glede og fordypning. Når Moss Avis nå kutter antall utgivelser av papiravisen, vil samtlige papiraviser i Østfold og Follo ha gjort det samme.

Moss Avis går med dette inn i en ny epoke. Det er et tydelig grep om at det er det digitale som er hovedkanalen vår. Det er flere år siden vi vi fikk flere digitale abonnenter enn papirabonnenter. Nå er de digitale inntektene våre passert inntektene fra papiravisen. Dette er en del av endringene for å sikre at Moss og mosseregionen også i årene som kommer kan ha en sterk lokalavis.

Les også

Stor endring for Moss Avis' papiravis

Trykk her for å registrere din digitale tilgang

Kommentarer til denne saken