Gå til sidens hovedinnhold

En person fra Moss har fått påvist koronavirus

Artikkelen er over 1 år gammel

En person som er bosatt i Moss testet mandag positivt for koronavirus.

– Kommuneoverlegen har vært i kontakt med vedkommende. Personen blir ivaretatt av den lokale helsetjenesten og er isolert i eget hjem. Personen er ikke alvorlig syk, skriver enhetsleder kommunikasjon i Moss kommune Therese Evensen i en pressemelding til Moss Avis mandag kveld.

Hun sier at dette er en situasjon kommunen har forberedt seg på. Personen er den første i Moss som har testet positivt for viruset som har spredd seg i stor hastighet etter at utbruddet startet i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i desember 2019.

Kommuneoverlegen har kartlagt hvem den smittede har vært i kontakt med.

– Det viktigste vi gjør nå er å begrense spredning av viruset. Kommuneoverlegen er tydelig på at personer som er ilagt hjemmekarantene må overholde denne, fortsetter Evensen.

Kommuneoverlege Kristian Krogshus sier de må gjøre alt de kan for å forhindre at mennesker i sårbare grupper nå ikke blir smittet.

– Da er det særdeles viktig at alle tar et ansvar for å beskytte hverandre gjennom gode hygienetiltak og at de som er ilagt hjemmekarantene overholder denne, sier Krogshus.

– Hvorvidt vi skal innføre strengere tiltak lokalt i Moss er noe vi vurderer løpende, men foreløpig holder vi oss til de nasjonale retningslinjene som blir gitt, tilføyer kommuneoverlegen.

LES OGSÅ: Lærer på Malakoff sendt hjem med koronakarantene – brøt nye retningslinjer

Smittet i Norge

Therese Evensen ønsker ikke med tanke på personvernet til vedkommende å si for mye da Moss Avis ringer mandag kveld.

– Vi har en del personvern å ta hensyn til når det gjelder den koronasmittede. Så hvor i Moss vedkommende bor, og hvilket yrke personen har, kan jeg ikke gå inn på. Det jeg kan si er at kommuneoverlegen har kartlagt kontaktene til vedkommende, bekrefter hun.

Den smittede bor fremdeles hjemme hos seg selv i Moss, og blir fulgt opp tett av helsepersonell via telefonen.

– Mennesket blir godt ivaretatt av helsepersonell. Vi er rigget for dette, sier Evensen.

– Hvordan har vedkommende fått viruset?

– Det jeg kan si er at vedkommende ikke er smittet i utlandet.

LES OGSÅ: Elever og barnehagebarn i Moss er i korona-karantene, kommunen har ikke oversikt over omfanget

Voldsomt trykk

Mandag har det vært et voldsomt trykk på koronalegevaktens telefon:

– Koronalegevakt-nummeret vårt er overbelastet for øyeblikket. Det virker, men det er veldig mange som ringer inn. Det har økt betraktelig i løpet av mandag, kan hun fortelle.

– Det er viktig at man kun ringer når man selv har mistanke om å ha korona. Og ingen skal møte opp på koronalegevakten uten en avtale med legen på forhånd. Det er veldig viktig, poengterer Evensen.

Kommentarer til denne saken