Vi har lagt et annerledes-år bak oss. I snart ett år har landet vært delvis stengt ned. Tiden har vært krevende, men vi opplever at alle, inkludert våre kunder, har håndtert situasjonen bra. Takk til alle dere som handler i Moss: Takk for at dere har vist smittevernhensyn. Fortsett med det!

Da samfunnet stengte ned i mars, opplevde vi i dagligvarebutikker, som alle andre, en svært hektisk og usikker tid. Vi var på jobb da beskjeden om nedstengning kom, og den kom like overraskende på oss som alle andre. Plutselig var det stort trykk i våre butikklokaler. Likevel; vi erfarte at de aller fleste av våre kunder ikke hamstret og at dere, så godt dere klarte, holdt avstand til både oss og andre kunder. Og det har dere fortsatt med. I den nye tiden vi lever i, noterer vi at våre kunder har endret handlemønster for å ivareta både egne og andres helse. Vi opplever også at kundene følger de råd som er kommet med både sprit, avstand og munnbind. Vi er imponert over hvor raskt vi alle har innfunnet oss med svært inngripende endringer i egen hverdag.

Til alle våre ansatte, TUSEN TAKK! Det var med stor glede og stolthet vi delte ut en ekstraordinær bonus til dere på inntil kr. 10.000 i desember. Er noe fortjent, så er det fortjent! Dere har vært navet i denne ekstreme situasjonen, og uten dere hadde ikke våre butikker levert nok varer til alle våre kunder i Moss. Mens andre har hatt hjemmekontor og lite sosial kontakt, har dere stått i førstelinja hele veien. Dere har vært fysisk på jobb, dere har slått av en hyggelig prat med kunder – tross smitterisiko. Heldigvis har det vært veldig lite smitte blant våre ansatte. Det betyr at våre smittevernrutiner fungerer, og at kundene er flinke til å ta hensyn.

Også lokalmatprodusentene har hatt tøffe tider etter nedstengningen, ettersom mange av dem leverer varer til gårdsutsalg, restauranter og hoteller. Vi bestemte oss derfor for å løfte frem lokalmatproduktene, eller matskattene som vi kaller dem, i vår markedsføring og butikkeksponering. Vi takker våre kunder for at dere har puttet matskatter fra Den Sorte Havre, Holli Mølle, Troll Salmon, Dyre Gård og Askim frukt- & bærpresseri i handlekurven. Dette bidrar til videreutvikling, og ikke minst trygge arbeidsplasser for matprodusentene i vår region.

Nå gleder vi oss, som alle andre, til en hverdag hvor vi kan smile, veilede og inspirere våre kunder uten munnbind, en hverdag hvor vi kan samles til hyggelig lag hos byens spisesteder eller kafeer, en hverdag hvor vi igjen kan tilby våre kunder et sted å sitte og snakke om siste nytt. De siste dagene, med utbruddet av det muterte viruset, viser at vi fortsatt må vente en stund ut i 2021 på dette. Håndspriten vil vi nok ikke fjerne på lang tid, men vi får håpe at vi er på vei mot å fjerne viruset.