Gå til sidens hovedinnhold

Endelig en gladmelding til togpendlere

Etter tre ekstra uker med feilsøk og feilretting kan togtrafikken over nye Ski stasjon åpne for fullt fra og med mandag 31. august, melder Bane NOR i en pressemelding fredag.

Åpningen av togtrafikken på Østfoldbanen har vært utsatt etter sommerens arbeid i forbindelse med tilkoblingen til et nytt signalsystem på den nye togstasjonen i Ski. Første del av stasjonen sto klar til planlagt åpning 10. august, men det oppsto utfordringer i innkjøringsperioden for det nye signalanlegget.

Forrige mandag åpnet trafikken fra nye Ski stasjon nordover og på Østre linje, mens passasjerer mellom Ski, Moss og Halden fortsatt ble tilbudt buss for tog.

– Endelig kan vi åpne for trafikk på hele Østfoldbanen. Det har vært et døgnkontinuerlig arbeid i lang tid nå, og vi er veldig glade for at vi kan åpne for trafikk slik at de reisende får tilbake sitt togtilbud, sier Stine Undrum, konserndirektør i Bane NOR.

– Det er ikke greit at vi ikke har klart dette i tide, og vi beklager til alle som har blitt påvirket av denne situasjonen. Allikevel er det sånn at vi kanikke sette i gang togtrafikken fordi det er ubehagelig for oss. Vi tar ingen sjanser når det kommer til de reisendes sikkerhet. Nå er vi glade for at våre kunder kan ta toget som vanlig. Når innkjøringsperioden er helt over, vil det moderne signalanlegget bidra til færre forsinkelser og et enda mer stabilt togtilbud, sier hun.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.