Gå til sidens hovedinnhold

Er Norges beste frivillige fra Moss og omegn? Nå kan du nominere din favoritt

Artikkelen er over 1 år gammel

Frivillighet Norge skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats. Nå kan du nominere en du setter pris på i ditt nærområde!

Prisen deles ut til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats.

– De frivillige organisasjonene har tilpasset seg den nye virkeligheten og bidratt der vi har sett behov. Koronakrisen har vist betydningen av frivilligheten for samfunnet og lokalmiljøene og verdien av samarbeid på tvers av organisasjoner, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

12 mars ble hverdagen snudd på hodet grunnet koronaviruspandemien. Frivillige organisasjoner har måtte tenke annerledes om våre aktiviteter, arrangementer og reiser.

Mange organisasjoner skapte nye tilbud. For eksempel opprettet Nasjonalforeningen for folkehelsen, Norske Kvinners Sanitetsforening og LHL hjelpetelefonen Frivillighetens koronalinje for å bistå myndighetene i arbeidet med å svare på spørsmål om korona.

Aktiviteter til sommeren

Frivillige organisasjoner kan nå gjennomføre mange av sine aktiviteter, så lenge de overholder gjeldende råd og anbefalinger om smittevern. Selv om større arrangementer fortsatt er avlyst gjennomføres flere aktiviteter i mindre skala enn normalt. Frivillige organisasjoner står også for en rekke ferie- og fritidstilbud i sommermånedene. Hundrevis av frivillige stiller opp i sommerferien.

– Sommeren ville ikke vært den samme uten frivilligheten. Når flere skal feriere hjemme i Norge til sjøs og til fjells stiller frivillige opp i beredskap for at turen skal være trygg. Folk som gir av sin fritid, holder liv i lokalsamfunnene og er distrikt-Norges helter, fortsetter Johnsen.

Også bra for de frivillige

Å være frivillig på ulike aktiviteter er også givende for dem som gjør en frivillig innsats.

– For mange er deltakelse i frivillige aktiviteter sommerens sosiale høydepunkt. Ferien er heller ikke like lett for alle. Noen har ikke råd til dyre ferieturer, andre er kanskje ensomme eller har ikke noen å reise på ferie med. Frivilligheten samler befolkningen og gir alle mulighet til gode opplevelser og en meningsfylt fritid, sier Slotterøy Johnsen.

Svært mange nordmenn bidrar med frivillig innsats. Over 60 % av befolkningen har vært frivillig i løpet av det siste året. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med den nasjonale Frivillighetsprisen.

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vinnerne er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene fram. Uten dem stopper Norge, sier Slotterøy Johnsen.

Fristen er 15. september

Du kan nominere din kandidat til Frivillighetsprisen på www.frivillighetensdag.no

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. De arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som er en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv. Frivilligheten er mangfoldig og politikken må derfor ha et spekter av ulike grep for å gi alle deler av frivillig sektor bedre rammevilkår.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 300 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Kommentarer til denne saken