Erik fra Moss er nominert til Norges hyggeligste håndverker

NOMINERT: Erik Valle jobber som tømrer for Aasgaard og Valle, og har blitt nominert som Norges Hyggeligste Håndverker 2020.

NOMINERT: Erik Valle jobber som tømrer for Aasgaard og Valle, og har blitt nominert som Norges Hyggeligste Håndverker 2020. Foto:

– Håndverkere har fått et ufortjent dårlig rykte, og det er viktig å ikke skjære alle over én kam, forteller Erik Valle, tømrer i Aasgaard og Valle AS, og nominert til Norges hyggeligste håndverker.

DEL

Det er også hensikten bak konkurransen, som ble satt i gang av bedriftene Dipper og Mittanbud i 2017. I Moss er ti ulike håndverkere nominert, og blant dem leder Erik Valle med over 350 stemmer.

– Det er utrolig hyggelig å bli nominert, for det betyr jo at de har hatt en god opplevelse av jobben jeg har gjort, sier Valle.

Ufortjent dårlig rykte

Selv har Valle vært i bransjen i over 20 år, hvor han rett etter han gikk i lære opprettet sitt eget enkeltmannsforetak.

– Det er ikke å stikke under en stol at det er noen cowboyer i håndverkbransjen, men de holder som regel ikke veldig lenge heller, forteller tømreren, som husker det var en periode hvor det var mange «pop-up» firmaer med slike aktører.

Han har jobbet i bransjen siden 1998, og han påpeker at det er mange seriøse og flinke bedrifter i mossedistriktet.

– Håndverkere har fått et ufortjent dårlig rykte, og det er viktig å ikke skjære alle over én kam, sier han, og legger til at han syns det er rart at ikke flere lokale håndverkere har blitt nominert.

Nå håper han at folk får øynene opp for å gi gode tilbakemeldinger om byens håndverkere, og ikke bare fortelle om de få som er useriøse.

UFORTJENT DÅRLIG RYKTE: Valle syns det er leit at noen få har skapt et ufortjent dårlig ryktet for håndverkere, og er glad for at konkurransen retter lyset på dem som gjør en seriøs jobb. Nå oppfordrer han flere til å øynene opp for byens håndverkere.

UFORTJENT DÅRLIG RYKTE: Valle syns det er leit at noen få har skapt et ufortjent dårlig ryktet for håndverkere, og er glad for at konkurransen retter lyset på dem som gjør en seriøs jobb. Nå oppfordrer han flere til å øynene opp for byens håndverkere. Foto:

Allsidige

I tømrerfirmaet til Valle og Aasgaard har de sju ansatte, og de ordner alt selv rundt driften. Nå i koronatiden har de hatt fullt opp å gjøre, og de priser seg lykkelig over at alle prosjekter har gått som normalt.

– Vi er jo veldig allsidige, men driver mest med rehabilitering eller nybygg, forteller Valle, og understreker at nominasjonen egentlig står for hele teamet på sju i den lokale bedriften.

Bak hovednominasjonen var det en dame som var spesielt fornøyd med jobben Valle gjorde da omfanget på prosjektet viste seg å være større enn antatt.

– Jeg fikk plutselig en e-post hvor det sto jeg hadde blitt nominert i konkurransen, og det var jo utrolig hyggelig å høre, forteller tømreren, som syns det viktigste er at kundene får god hjelp og faglig veiledning.

Ta inn lærlinger!

Han understreker at det er viktig å gå foran som et godt forbilde, og på den måten få flere interessert i å bli seriøse håndverkere.

– Det er et viktig yrke, og man må vise at man driver ordentlig. En måte å gjøre det på er gjennom å ta inn lærlinger, påpeker Valle.

Etter nominasjonen til Norges hyggeligste håndverker har Valle fått mange positive tilbakemeldinger.

– Jeg forventer ikke å vinne, men setter pris på alle tilbakemeldingene jeg har fått, sier han, og påpeker at de gode ordene går til alle som er delaktige i bedriften.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 13907030


Varnish cache server