– Jeg har gått noen omveier, men nå er det godt å lande, sier Esben Sand Aasen.

Esben kommer til Moss Avis fra Nettavisen, hvor han har jobbet siden januar 2021, først som tilkallingsvikar på nyhetsdesken og så i fast vikariat. Da en fast stilling så ble ledig i Moss Avis, var han ikke sen med å søke.

– Jeg har et godt inntrykk av Moss og gleder meg nå til å bli enda bedre kjent, både med området og folkene her, sier han.

For selv om Esben kommer fra Åsgårdstrand i Vestfold, har han også tilbragt en god del tid i Moss, som både tidligere elev og ansatt på Jeløy Folkehøgskole.

Allsidig

Mandag 3. oktober hadde Esben sin første arbeidsdag i lokalene i Gudes gate. I Moss Avis blir han en del av nyhetsdesken.

– Da jeg begynte på journalistutdanningen tenkte jeg at jeg ville bli sportsjournalist, men så har jeg fått interesse for flere felt etter hvert. Jeg vil beskrive med selv som allsidig, og liker å ha varierte arbeidsdager, forteller han.

Esben har også bakgrunn fra radio, og har tidligere hatt praksisplass i NRK Vestfold og jobb som programleder i Radio Tønsberg. Nå er han imidlertid klar for å jakte lokale nyheter i Moss, Våler, Vestby og Råde.

– Jeg er en nysgjerrig person som liker å snakke med folk og finne historier. Det er spesielt givende å kunne få fram folk som trenger en stemme og ikke blir hørt så ofte, sier Esben, og legger til:

– Nå gleder jeg meg til å komme ordentlig i gang!

Har du nyhetstips til Esben? Send en e-post til esben.aasen@moss-avis.no!

Viktig tilskudd

Ansvarlig redaktør i Moss Avis, Pål Enghaug, er godt fornøyd med å ha fått Esben på plass i Moss.

– Vi er veldig glad for at Esben takket ja til å begynne hos oss. Han kommer med bra erfaring fra Nettavisen og jeg tror han blir et viktig tilskudd for oss fordi han vil tilføre oss ny kompetanse etter å ha jobbet med breaking news der. Vi føler oss trygge på at han vil tilføre miljøet vårt masse positivt, både sosialt og faglig, sier Enghaug.

Redaktøren sier det er hyggelig at Moss Avis fortsetter å få gode søkere på stillingene som lyses ut.

– Vi vet at journalistmarkedet er vanskelig for mange norske mediehus, men her i Moss får vi nok søkere og gode søkere, og det må bety at vi har fått ord på oss for å gjøre noe riktig.

Moss Avis har siden i sommer ansatt ytterligere tre nye journalister: Andrea Schrøder Karlsen, Shawn Herheim og Marianne Lunheim. Tre journalister har nylig sluttet i Moss Avis: Pia Charlotte Fredriksen (ny jobb i Romerikes Blad), Zhilwan Manbari (ny jobb i NRK) og Rikke Jeppsson (ny jobb i Akershus Amtstidende).

Våre nyeste journalister kan du bli bedre kjent med her: