Kokke-OL arrangeres hvert fjerde år. Norge stiller med tre lag: seniorlaget, juniorlaget og kantinelaget. Wasenius er leder for delegasjonen på 38 mennesker fra Norge som til sammen har lagt ned 20.000 timer i forberedelser til konkurransen.

– Vi er helt i skyene. Å vinne verdens største og mest prestisjefylte konkurranse for kokkelandslag er en drøm. Siste gang Norge vant OL i kokkekunst var i 2008, sier coach Gunnar Hvarnes på kokkelandslaget i en pressemelding.

De norske kokkelandslagene har trent mange tusen timer på treningskjøkken for å få teknikk og presisjon til å sitte.

– På den siste gjennomkjøringen var alt perfekt. Da vi jobbet i konkurransen, ble resultatet mer enn perfekt. Jeg har alltid hatt en drøm å levere et helt perfekt resultat. Det gjorde de norske kokkelandslagene i OL i kokkekunst.

Håpet på gull

Wasenius er utdannet kokk med mesterbrev. Han har jobbet ved flere hoteller, restauranter og drevet egen virksomhet. Han er nå daglig leder i Norges Kokkers Landsforening (NKL). Før konkurransen var Wasenius klar på at de håpet å ta med en gullmedalje hjem i bagasjen.

– Når jeg kommer hjem til Moss, håper jeg at vi har med oss gull. Maten lagene lager er topp, råvarene likeså. Norge har allerede plassert seg solid på kartet i de store kokkekonkurransene, og jeg satser på at trenden fortsetter også OL, fortalte han til Moss Avis før avreise til Tyskland.

Onsdag kveld ble det klart at det norske laget stakk av med gullmedaljen i årets konkurranse.