Tolvåringen startet å lage og selge luer da hun var åtte år. Senere har hun også startet med å lage perlesmykker, og salget har gått jevnt og trutt. Til sammen har hun tjent flere tusen kroner på salget via både boden og Instagram.

I fjor snekret bestefaren en egen salgsbod, Bladlusboden, hvor naboer og forbipasserende kan kjøpe både hjemmelagde luer og smykker ved at de vipser Ester. Fram til nå har dette gått knirkefritt, men da hun var innom tirsdag oppdaget hun at noen hadde tatt med seg flere smykker – uten å betale.

– Det har nok skjedd i løpet av dagen eller gårsdagen. Det er ikke noe som har skjedd før, forteller hun til Moss Avis.

Til sammen er 17 fot- og armbånd borte, som har en verdi på 1700 kroner. Dette er noe hun har brukt mye tid på å lage, og hun er naturligvis skuffet over at noen stjeler på denne måten.

– Jeg ble veldig sjokkert og jeg trodde ingen ville gjøre noe sånt. Jeg håper at tyven angrer og legger det tilbake i boden.


Håper smykkene blir lagt tilbake

Hun forsikrer om at dersom en angrende synder leser i Moss Avis, kan den eller de som har stjålet smykkene levere de anonymt tilbake uten å gi beskjed til henne.

– Det viktigste er at de kommer tilbake, slår hun fast.

Tyveriet har gjort henne usikker på hva hun skal gjøre med varene i salgsboden fremover.

– Jeg har tenkt på å ta det inn, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre ennå, sier hun og legger til at det jo er fint å kunne stole på folk også.