Et samlet fastlegekorps i Moss med viktig korona-informasjon til alle innbyggere, les rådene her

RÅD: Jens Lind-Larsen oppfordrer folk som blir syke nå til å bruke egenmelding hvis de kan det. Han er tillitsvalgt for alle fastlegene

RÅD: Jens Lind-Larsen oppfordrer folk som blir syke nå til å bruke egenmelding hvis de kan det. Han er tillitsvalgt for alle fastlegene Foto:

– Et samlet fastlegekorps er klare til å hjelpe innbyggerne i byen med alle slags helseplager, sier Jens Lind-Larsen, tillitsvalgt for fastlegene i Moss.

DEL

Han berømmer Moss Kommune for å ha vært rekordtidlig ute med egen korona-legevakt på tidligere Solli skole.

– Dette ble gjort for å unngå smitte og spredning på kommunens fastlegekontor. Fastlegene vil med dette tiltaket kunne ivareta øvrige henvendelser på dagtid, sier Lind-Larsen til Moss Avis.

LES OGSÅ: Nå har koronalegevakten i Moss døgnåpent, venter betydelig økning i antall smittede

Ring eller send SMS

Han legger til at lav smitterisiko ved besøk hos fastlegen forutsetter at pasienter med luftveisplager eller tegn til infeksjon ALLTID ringer, sender SMS eller kontakter legekontoret via øvrige elektroniske muligheter og IKKE møter personlig.

LES OGSÅ: Kommuneoverlegen i Moss har viktig melding til alle som trenger time hos fastlegen sin

– Om du lurer på ditt legekontors rutiner, finner du mer på dets hjemmeside. Alle byens legekontor har mulighet for video- eller telefonkonsultasjon i denne perioden. Om du mistenker at du trenger en legevurdering, kan du be om en slik konsultasjon, fortsetter Lind-Larsen.

LES OGSÅ: To nye smittede: – En av dem er helsearbeider i Moss kommune

Kan henvise

Han opplyser at de som trenger det kan henvises av fastlege til fysisk vurdering på koronalegevakten.

– Det er som følge av pandemien stadig gjort endringer i arbeidstakerrettighetene hva gjelder sykepenger og tvunget arbeidsfravær. Rettighetene dine finner du på NAV.no, forklarer Lind-Larsen.

Generelt vil han og de andre fastlegene i Moss oppfordre personer som blir syke nå til bruk av egenmelding hvis de kan det.

– Snakk med din arbeidsgiver. Blir du lengre syk eller opplever forverring av din helsetilstand må gjerne fastlegen kontaktes for hjelp og råd, understreker Lind-Larsen.


Artikkeltags