Røberg mente at fartsovertredelsen var en ren «ego-trip», og uttalelsen kom etter at en av deltakerne i racet ble tatt for råkjøring på E18 i går.

- Da vi startet i Stockholm i går var politiet sterkt representert, og arrangøren oppfordret alle førerne til å holde seg til trafikkreglene, sier Brynildsen.

Han mener uttalelsen er så langt fra virkeligheten som den kan komme.

- Det at én fører ble tatt betyr ikke at alle kjører for fort. Her her det deltakere fra hele verden, og verken Robbie Fowler eller Dolf Lundgren har noen som helst intensjoner om å miste førerkortet. Det er ikke sånn at vi skal kjøre fra sted til sted på kortest mulig tid. Vi har steder vi skal stoppe for å lage show, og samler inn store donasjoner til veldedige formål, forklarer Brynildsen.

Kjørte fra politiet

Men Stein-Olaf Røberg er av en helt annen oppfatning.

- Vi stopper alle som ikke følger spillereglene, enten man kjører i Gumball eller ikke.

Politiet slet med å ta igjen Gumball-føreren, og det dårlige været skapte vanskelig kjøreforhold.

- Vi må avveie for hvor fort vi skal kjøre for å gjøre jobben vår, men vi er ikke interesserte i at det skal skje noe med våre folk, understreker Røberg, som mener man ikke kan dekke seg bak donasjoner og veldedighet.

- Det er nok litt forherlighelse fra arrangøren, for når man har en bil med 1000 hestekrefter er det naivt å tro at man ikke kjører for fort. Og det er ingen her som tror at de kjører en søndagstur fra Stockholm til Oslo. Med startnummer blir det mere konkurranse, mener Røberg.

LES SAKEN: Bilrace-deltaker tatt for råkjøring på E18

Kjendistreff på Storebaug

Søndag var alle bilene på plass på Aker Brygge i Oslo, etter litt underholdning og forberedelser satt Brynildsen og Triana kursen sørover søndag. Første stopp på veien mot Amsterdam ble Statoil Storebaug i Rygge for å fylle bensin.

Bildeserie

Gumball 3000: Triana og Brynildsen kom til Moss

Her kan du se alle bildene:

Store og små møtte opp for å se på vidunderet, mange mente vindunderet var Ferrarien, men minst like mange mente det var Triana. For mange ville ta en selfie med Brynildsen, men det ble tendens til kø av folk som gjerne ville ta en selfie med Triana.

Klikk på hovedbildet for å se video!

Moss Avis har fått tips om at mange sto på diverse broer over E6 for å få med seg Gumball-Ferrari'n.

Send oss gjerne dine bilder:  Ved å bruke kodeord MATIPS og sende bildet til 2005, via epost til tips@moss-avis.no, eller ved å tagge dem med #mossavis på Instagram.

Spiste frokost med kjendis

Dette bilracet krever sin mann, og det er ikke plass til de helt store utskeielsene, forteller Brynildsen.

- Det er ikke rom for å tulle, for det blir sene netter og tidlig opp om morgenen. Jeg fikk forresten Tony Hawk til bords i dag. Vi fant til og med ut at vi hadde felles kjente, og da gikk praten glatt, forteller Brynildsen.

Målet er Amsterdam for Brynildsen sin del, og det er planlagt et par stopp i Sverige før turen går over til Danmark.

- Kanskje får vi til å stenge Øresundbrua for at alle deltakerne kan kjøre i kolonne over.

Her drar Brynildsen og Triana videre sørover med Ferrarien: