I fjor tok Våler-mannen en liten pause fra motorsporten, og det var nok ikke mange som trodde at Brynildsen skulle komme tilbake og feie all motstand av banen i årets norgesmesterskap.

Men det har han faktisk gjort.

I de to første NM-rundene tok han gull med god margin, og sikret seg i tillegg en meget imponerende sølvmedalje i World Rally Championship 2 (WRC 2) i Rally Sweden helgen.

 

Enorm stå-på-vilje

Suksessen er heller ikke tilfeldig. Eyvind Brynildsen og resten av teamet har jobbet iherdig den siste tiden, og kan nå høste fruktene av det solide arbeidet.

– Vi har forberedt oss godt de siste månedene, og vi har gått ut med høye mål om å vinne alle konkurransene vi er med i. Det var en liten skuffelse at vi ikke vant WRC 2-klassen i svenskerally, men i VM er det jo et høyt nivå. Da må man kanskje være fornøyd med 2. plass, sier Brynildsen med et stort smil.

Den lokale Ford-føreren legger heller ikke skjul på at han drømmer om å ta steget opp til WRC, som er den tøffeste klassen.

Der er det raskere biler med større motorer, og ikke minst mer erfarne sjåfører. Det er bare én avgjørende fartsdump i veien for Brynildsen.

RALLY SWEDEN: Brynildsen på 2. plass. Østberg kjørte ut

Kostbart

I WRC må det legges vesentlig mer penger på bordet, noe som naturligvis fører til at sjåførene må ha økonomisk støtte. Likevel utelukker ikke Brynildsen at tilbudet en dag dukker opp.

– Det hadde jo vært moro å kjøre WRC og det er jo mitt store mål. Det er en lang vei dit, men jeg jobber på og er optimist. Jeg nyter å kjøre konkurransene jeg er med i. Så om jeg tar sju NM-seire i år og kan vise til en pallplass i Sverige, kan det være at flere dører åpner seg, forteller Brynildsen.

– Får vi se deg i WRC allerede neste år?

– Det får vi se på. Det er flere team som kommer inn i VM, så er man med nå kan muligheten komme. Fortsetter jeg på samme måte som jeg har gjort, kan det hende at jeg får betalt for strevet, sier den ambisiøse Våler-mannen.

Skulle Brynildsen bli tatt opp i WRC, vil han dermed konkurrere i samme klasse som Mads Østberg.

Det vil utvilsomt bli en meget interessant duell.