Får 50.000 kroner til å arrangere gratis svømmekurs

TAR ANSVAR: Moss Svømmeklubb får 50.000 kroner til å arrangere svømmekurs for barn og unge. Daglig leder Sverre Bergh-Smith mener det er svært viktig at barn føler seg trygge i vann.

TAR ANSVAR: Moss Svømmeklubb får 50.000 kroner til å arrangere svømmekurs for barn og unge. Daglig leder Sverre Bergh-Smith mener det er svært viktig at barn føler seg trygge i vann. Foto:

Moss Avis har fordelt 600.000 kroner til lokale lag og foreninger. Moss svømmeklubb får 50.000 kroner til å arrangere svømmekurs for barn og unge i familier som allerede har det vanskelig.

DEL

På bakgrunn av gode resultater i 2018 valgte Moss Avis å dele ut over en halv million kroner til lag, foreninger og organisasjoner i mossedistriktet som gjør en innsats i lokalmiljøet.

– Det kan være innen idretten, kulturlivet eller velforeninger. Men pengene skal altså primært gå til barn og unge og voksne under 25 år, uttalte ansvarlig redaktør Pål Enghaug da Moss Avis delte det glade budskap.

Tar samfunnsoppdraget på alvor

Det kom inn totalt 65 søknader – og det ble søkt om midler for nesten fire millioner kroner. Juryen la vekt på å treffe et bredt antall innbyggere i lokalsamfunnet.

– Alle de kommunene vi kan velge mellom har fått litt. Det er mange ulike aktiviteter og prosjekter som har fått penger. Vi delte ut 600.000 kroner, det var ikke lett, men det var veldig hyggelig å se at det er så mange gode prosjekter, sier Enghaug.

Moss svømmeklubb har fått 50.000 kroner til svømmeopplæring for barn og unge i samarbeid med Home-Start Familiekontakten Moss/Råde/Våler og Kirkens Bymisjon ved prosjektet «Løkkis».

– Dette gir oss anledning til å arrangere dette. Vi håper, ved å lære barn og unge å svømme, at det er et godt bidrag til vårt samfunnsoppdrag. Vi kan ikke miste barn fordi de ikke er trygge i vann. Det er det aller viktigste, sier daglig leder Sverre Bergh-Smith i Moss Svømmeklubb.

Disse delte potten på 600.000 kroner

Sprint-Jeløy og Kirkens Bymisjon - : Lavterskeltilbud E-sport: 53.000 kroner

HK Herulf Moss – Utstyr til treninge i Hoppern Idrettshall: 40.000 kroner

Dammyr Vel (Våler) – ny lekeplass/møteplass: 20.000 kroner

«Åpen onsdag» FAU Åvangen: 30.000 kroner

OK Moss – stolpejakten 2020: 25.000 kroner

Rapid/Athene - leksehjelp/møteplass: 45.000 kroner

Speiderhytta i Moss - vedlikehold: 20.000 kroner

Eika Fotballklubb – kjøleskap + fangnett rundt baner: 30.000 kroner

Kambo IL - 3`er bane med tralle: 37.500 kroner

Moss Basketballklubb - jentesasting: 20.000 kroner

Larkollen 4H - båtførerkurs for ungdom: 10.000 kroner

Moss Husflidslag, UngHusflid - utstyr til kurs for barn: 15.000 kroner

Moss og Omegn jeger og fiskeforening - aktiviteter og grillhytte i Nesparken (samarbeid m/Speideren): 25.000 kroner

Moss Svømmeklubb - svømmeopplæring for vanskeligstilte: 50.000 kroner

Moss Volley - oppstart/utstyr/aktivitet: 20.000 kroner

Moss Karateklubb - utstyr og diverse: 60.000 kroner

Øreåsen IL – Innebandy - utstyr: 20.000 kroner

Samspillbandet - utviklingsprosjekter: 15.000 kroner

Krapfoss Skolekorps - drillkonkurranse og seminar: 20.000 kroner

Tabletopbattle spillforening - utstyr og satsing for barn: 15.000 kroner

Østfold Filmere – avdeling Moss - utstyr: 20.000 kroner

Jury: Russepresident Ane Wehn, journalist Caroline Bjurstrøm Knudsen, nyhetsredaktør Øystein Kristiansen, digitalredaktør Sigrid Edin Holmsen og ansvarlig redaktør Pål Enghaug.

(saken fortsetter under faktaboksen)

Flere kurs

Svømmeklubben innledet samarbeid med Home-Start og Kirkens Bymisjon for å sikre at de treffer barna som trenger det mest.

– Vi ønsker å få noen barn på ett års-kurs. Litt av utfordringen her, er at barna gjerne dropper ut fordi foreldrene kan ha diverse utfordringer. Derfor vil vi også følge opp familiene, slik at barna kan delta, forklarer Bergh-Smith.

Svømmeklubben skal også arrangere intensivkurs for barn og ungdom. Kurset skal gå over én uke med fem økter i uka. Under regjeringens pressekonferanse torsdag fremkom det at det åpnes for organisert svømming, inkludert skolesvømming, fra 1. juni. Bergh-Smith har allerede vært i kontakt med kommunen. Han er positiv.

– Jeg har et håp om at vi får startet opp før sommerferien slik at man blir trygge i vann før sommerferien starter. Spesielt nå som de fleste må tilbringe sommeren hjemme. Det er viktig å få så mange som mulig trygge, gjentar han.

Gratis

Svømmeklubbens daglige leder påpeker at tilbudet er gratis for deltakerne. Mesteparten av utgiftene går til lønninger til instruktørene.

– Det er ikke til å stikke under en stol at det ellers koster en del kroner med svømmeopplæring. Mange av disse har ikke råd til det. Noen har råd, men evner kanskje ikke å følge opp. Det er to sider av det, sier han og fortsetter:

– For de yngste barna handler det om å gjøre dem trygge i vann, for ungdommen handler det mer om å drive med med noe meningsfylt og få dem i aktivitet. Vi håper at ungdomskurset bidrar til at vi kan starte et lavterskeltilbud for en breddegruppe, forteller Bergh-Smith.

(saken fortsetter under bildet)

VIL STARTE LAVTERSKELTILBUD: Daglig leder Sverre Bergh-Smith håper at svømmeklubben, på sikt, kan starte en breddegruppe for ungdom.

VIL STARTE LAVTERSKELTILBUD: Daglig leder Sverre Bergh-Smith håper at svømmeklubben, på sikt, kan starte en breddegruppe for ungdom. Foto:

– Fantastisk!

– De bruker posisjonen som idrettsklubb til å ta et større og viktig ansvar, skryter redaktør Enghaug.

Det gjelder også fotballklubben Sprint-Jeløy, som har fått 53.000 kroner til sin satsing rundt e-sport.

– Sprint går litt andre veier og integrerer e-sport i klubben for å nå ungdom de ikke treffer i dag. Sprint har vist at de har stor gjennomføringsevne også i andre prosjekter, forklarer Enghaug.

Prosjektleder Arne Solhaug jubler for tilskuddet.

– Det er jo fantastisk! Vi er veldig takknemlige for det, så er det jo en skikkelig «boost» i disse tider. Dette er et nytt prosjekt, så dette kommer veldig godt med i fremtiden også, sier Solhaug.

Russepresidenten var med

I juryen satt Ane Wehn. Russepresidenten mener det var en morsom, men litt skummel, opplevelse.

– Først og fremst har det vært veldig spennende! Jeg har aldri vært borte i et lignende prosjekt tidligere, og jeg har lært mye jeg ellers nok ikke hadde lært. Det er også morsomt å få være med på litt andre ting som ikke er russe-relatert, sier hun og fortsetter:

(saken fortsetter under bildet)

RUSSEPRESIDENT: Ane Wehn.

RUSSEPRESIDENT: Ane Wehn. Foto:

– Men jeg må innrømme at det har vært litt skummelt også. Det er tross alt mye penger som skal deles ut, og det kan være vanskelig å velge ut hvem av søkerne som fortjener det mest. Men alt i alt, veldig morsomt, lærerikt og ikke minst gjevt. Jeg er veldig takknemlig for at akkurat jeg fikk være med i juryen, avrunder Wehn.

Artikkeltags