Greta, Sofie, Ella og Louisa startet bedriften Go-barnevakt fra scratch. Litt over to uker senere har jentene fått opp flere sosiale medier for selskapet, og enda mer kommer:

– Vi skal lage en nettside også, sier 14-åringene til Moss Avis.

Jentene ved 9. trinn på ungdomsskolen hadde en felles interesse for barn, som ble videreutviklet i skoletiden. Torsdag kveld hadde ungdomsskolen en avslutning for de forskjellige elevbedriftene, men dette firkløveret har ikke planer om å gi helt slipp på gründerpåfunnet.

Litt erfaring – vil ha mer

– Vi har passet på barn i familien, men ikke hatt noen kunder ennå, sier jentene.

Greta har blitt utnevnt som daglig leder i Go-barnevakt, og resten av jentene har også egne ansvarsposter. Framover håper 14-åringene på å passe på barn fra barnehagealderen og opptil ti år.

– Eldre barn blir litt for nær vår egen alder, utdyper jentene.

Den daglige lederen forteller at det kan være greit med litt ekstra lommepenger, men at motivasjonen ligger i arbeidserfaring innenfor feltet.

– Tror dere det er vanskelig for unge å skaffe jobb?

– Jeg tror arbeidserfaring kan bidra til at vi enklere får oss en ekte jobb. Go-barnevakt blir i så fall vår første jobb, svarer Greta.

Jentene håper på å motta henvendelser fra mossinger framover, og forteller at de er tilgjengelige på kveldstid og i helgene.