FHI-sjefens advarsel til sportsinteresserte nordmenn: Idrettsåret 2020 blir svært amputert

Av

2020 skulle bli et år med idrettshøydepunkter på rekke og rad. Nå må man trolig senke forventningene flere hakk i lys av korona-utbruddet.

DEL

Sommer-OL, fotball-EM, Tour de France og EM i friidrett er bare noen av de mange idrettsarrangementene som etter planen skal arrangeres i løpet av inneværende år.

Nå er det imidlertid langt fra sikkert at de i det hele tatt arrangeres.

Utbruddet av korona-viruset gjør at det nå er stor usikkerhet om det vil være mulig å gjennomføre store idrettsarrangementer enten med eller uten publikum.

Da PSG spilte mot Dortmund i Champions League onsdag kveld, skulle det være for tomme tribuner. Men siden tusenvis av supportere samlet seg utenfor stadion for å støtte laget sitt, mistet tiltaket mye av effekten.

Det kan føre til at det blir mer aktuelt å flytte eller avlyse idrettsarrangementer enn å gjennomføre dem for tomme tribuner, er meldingen fra flere hold.

- Tror store arrangementer blir utsatt

Bjørn Guldvog, direktør i Helsedirektoratet, sier til Nettavisen at det nå er mye som tyder på at de største idrettsarrangmentene, som fotball-EM, sommer-OL og Tour de France, vil bli rammet.

- Jeg tror mange av disse arrangementene blir utsatt i tiden som kommer, så kan jeg ikke si med sikkerhet hvor lenge denne perioden vil vare. Det er veldig mye usikkert fremdeles knyttet til dette koronaviruset. Det gir oss en helt ny hverdag, som vi må forholde oss til, sier Guldvog til Nettavisen.

- Så nordmenn må belage seg på at idrettsåret 2020 vil bli amputert når det gjelder idrettsarrangementer både nasjonalt og internasjonalt?

- Det tror jeg, dessverre.

Allerede har viruset ført til store omveltninger i idrettens verden.

Torsdag ble det kjent at både bredde- og toppfotball i Norge stanses med umiddelbar virkning.

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité ba litt senere om at all idrett, treninger og konkurranser også

umiddelbart opphører.

Belag dere på et amputert idrettsår.

LES OGSÅ:

Har vunnet avdelingen og sikret kvalikspill, så ble alt avlyst

Ordfører Tollerud ble satt i hjemmekarantene, men så kom det nye regler igjen

Artikkeltags