Det er ikke mer enn halvannen uke siden Moss Avis snakket med senterleder for Odeon kino i Moss og Sarpsborg, Trine Groth. Da var hun strålende fornøyd med at de endelig kunne åpne dørene igjen.

Nå må de imidlertid allerede stenge igjen, etter at formannskapet vedtok nye koronatiltak mandag ettermiddag. Når Moss Avis ringer henne, har hun akkurat fått nyheten.

– Det er kjempetrist. Jeg skjønner at det er høyt smittetrykk igjen, men det er kjedelig når det går sånn frem og tilbake. Da er det nesten bedre om vi ikke hadde åpnet, sier hun og legger til:

– Vi må bare følge de retningslinjene som kommer og prøve å gjøre det beste ut av det.

LES OGSÅ: Formannskapet har vedtatt nye koronaregler i Moss

– Trist for de ansatte

Nå synes hun det først og fremst er trist for de ansatte som fortsetter å være permittert. Og hun tenker spesielt på de ansatte som jobber deltid og er avhengig av inntekten, og heller ikke får dagpenger.

– Det er tøft og man må omstille seg hele tiden. De ansatte er flinke til å stå i det.

Som nevnt er det ikke mer enn halvannen uke siden de fikk åpne dørene. Da hadde de holdt stengt siden starten av januar.

– Vi synes det var så stort å åpne igjen og det har vært relativ bra med besøk. Vi ser at folk kommer når vi har åpent.

Håper det ikke blir langvarig

Nå må hun igjen gjøre klart til nedstenging på onsdag.

– Vi får håpe den smittetrenden som er nå, går ned igjen sånn at vi ikke må holde stengt så veldig lenge.

– Det er veldig kjipt, men jeg tror det er veldig kjipt for alle andre som også blir rammet, sier Groth.

– Det var egentlig ventet

Hos Cafe Brandstrup i Moss sentrum ble de ikke veldig overrasket over de nye tiltakene, som blant annet innebærer skjenkestopp de to neste ukene.

– Det har jo vært høye smittetall den siste tiden, så det var egentlig ventet. Jeg har forståelse for politikernes avgjørelse, sier daglig leder, Lars Ugland Kjendlie.

Stedet vil fortsette å holde åpent, men rammes naturligvis hardt når det ikke er lov til å selge alkohol.

– Når man blir fratatt hele inntektsgrunnlaget blir det vanskelig. Foreløpig omfattes vi ikke av noen støtteordninger heller, men vi skal holde ut litt til. Flest mulig må holde hjulene i gang, selvfølgelig innenfor de retningslinjene som er bestemt.

Cafe Brandstrup åpnet for fullt igjen i forrige uke, etter å ha vært stengt grunnet koronasmitte hos en av de ansatte.

– Det var bra med folk innom, og været var jo kjempebra, så flere folk tok årets første utepils i sola, sier Ugland Kjendlie, vel vitende om at byens innbyggere må vente et par uker før de eventuelt kan ta seg en utepils hos dem.