Statens vegvesen fortsetter sine kontroller på grenseovergangene på Svinesund og Ørje for å bedre trafikksikkerheter fir alle trafikanter på norske veier og for å sikre konkurransevilkår og yrkessjåførers arbeidsvilkår gjennom å kontrollere tunge kjøretøy som er på vei inn til Norge.

Onsdag ble til sammen 41 tunge kjøretøy kontrollert på de to grenseovergangene. Av disse fikk 28 pålegg grunnet mangler, mens 25 kjøretøy fikk kjøreforbud.

Ett av disse var et rumensk vogntog, etter at vegvesenets folk avdekket at trekkbilen hadde en knekt fjær. Dette resulterte i bruksforbud på trekkbilen, samt mangellapp på bremser på grunn av svak bremseeffekt.

For tungt lastet

Vegvesenets kontrollører stanset også to litauiske vogntog som begge hadde overlastet trekkbil.

– Bruksforbud på begge vogntogene til overlastgebyr og omlasting var utført. Overlastgebyret på den ene var 4.700 kroner og 8.750 kroner på den andre, står det å lese i rapporten fra Statens vegvesen.

Også på Ørje ble en rekke kjøretøy kontrollert tirsdag.

Blant annet måtte et polsk vogntog til et dekkverksted for å skifte dekk for å få lov til å kjøre inn i Norge, etter at kontrollørene avdekket at de korden synes på de gamle dekkene.