Jakt, fiske og friluft i 99 år

FIKK RPØVE SEG: Moss og Omegn Jeger og Fiskerforening hadde familiedag i går. Jakob Egelie-Hansen (8) fikk prøve seg med hagle og fikk råd fra Dag Thu.

FIKK RPØVE SEG: Moss og Omegn Jeger og Fiskerforening hadde familiedag i går. Jakob Egelie-Hansen (8) fikk prøve seg med hagle og fikk råd fra Dag Thu. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Neste år er Moss og Omegn Jeger og Fiskerforening (MOJFF) 100 år. Søndag hadde 99-åringen generalprøve for neste års feiring.

DEL

Søndag holdt foreningen åpent hus på jegerhytta i Mossemarka, og mange familier benyttet anledningen til å tilbringe dagen ute i naturen.

For her var det litt av hvert å foreta seg. Ikke minst var naturstien, med to innlagte skyteposter, populær. Her kunne man først få skyte med luftgevær, før det hele ble avsluttet med hagleskyting på bevegelige dyrefigurer.

Smalt godt

– Veldig gøy, men det smalt ganske mye, syntes de aller minste som fikk prøve seg med hagleskyting.

Jakob Egelie-Hansen på åtte hadde ikke skutt før, men han og de andre ungene fikk god hjelp fra instruktøren Dag Thu.

Populært var det også med luftgeværskyting hvor Oliver Paulshus fikk prøve seg.

– Det er andre gang jeg skyter med luftgevær, og det var moro, konstaterte 11-åringen.

Sporhunder

Moss Jeger og Fiskeforening, kunne også by på sporhunder og Renate Sætherøs beagle Leon var en av de godkjente ettersøkningshundene som stilte på familiedagen. Der var også fylkesinstruktør Alf Disenbroen behørig på plass.

Interessen for jakt og fiske i distriktet er stor, og jeger og fiskeforeningen teller nå 600 medlemmer. Foreningen har et stort aktivitetstilbud til folk i alle aldre.

– Vi har til og med egne eldretreff hvor man kan komme sammen og mimre litt, sier leder i foreningen Vidar Holthe.

Åpen jakt- og fiskeskole

Christian Olsen leder ungdomsgruppa og forteller at foreningen har en egen jakt- og fiskeskole for ungdom mellom 10 og 18 år, og at man ikke trenger å være medlem for å delta her.

I år har man også dratt i gang en egen jakt- og skyteskole for ungdom mellom 14 og 25 år.

Det er jegerhytta med den tilhørende trapbanen i Mossemarka som er selve hovedbasen for foreningen. For øvrig leier også foreningen et eget fiskevann i Nord-Odal.

Artikkeltags