Moss Fotballklubb har hatt en strålende sesong og kan få direkte opprykk til OBOS ligaen. Men hvis det skulle ryke, så blir det uansett kvalifiseringskamper for opprykk. Og da kan MFK møte Fredrikstad Fotballklubb som er på full fart mot sumpa. Det ville jo være den ultimate drømmen for ihuga MFK patrioter hvis klubben kunne sende laget fra plankebyen ned en divisjon.

For mens fotballtilhengere i Moss har hatt mye å juble for hittil i år, så har det gått motsatt vei for klubben ved Glommas utløp. Treneren som overtok etter Per-Mathias Høgmo ble for kort tiden siden sparket. Likevel er ikke problemene over for FFK, som tapte fortjent for Bryne i sin siste kamp. På toppen av det hele var det bare ca 800 tilskuere på tribunen. Det er krise i Fredrikstad hvor FFK er byens flaggskip og stadion er den store arenaen for underholdning. Det svir også økonomisk, for klubben når ikke målet om åtte millioner i billettinntekter i år.

Kontrasten er stor til Moss. Her har MFK vandret i skyggenes dal i mange år. Men mossing og trener Thomas Myhre ser ut til å ha fått sving på sakene. MFK var suverene på vårparten, men etter sommeren har det kladdet litt mer. Likevel troner laget på toppen av tabellen og er minst klare for kvalifiseringsspill om opprykk til OBOS ligaen. Underveis i årets sesong ble også storebror i Østfoldfotballen, Sarpsborg 08, slått ut av MFK i cupen. Det fikk mange mossinger til å juble.

For fotball handler om lidenskap og følelser. Særlig i nabo-oppgjør kan det bli full fyr i teltet. MFK var i mange år mosseidrettens flaggskip. Nå må vi krysse fingerne for at klubben tar den rollen igjen. Et opprykk vil bety større oppmerksomhet rundt MFK og forhåpentlig lokke flere sponsorer på banen. Med et større fokus og gode prestasjoner kan det bli betydelig flere på tribunen på Melløs i fremtiden. Det er også viktig for byens omdømme.

Med et større engasjement følger dessuten stolthet for klubben og byen. Men første målsetting må være at mange mossinger tar turen til Melløs på lørdag. Med hjemmepublikummet i ryggen kan MFK gå for seier over Vard Haugesund. Dette en uhyre viktig kamp for klubben. Men også den siste bortekampen mot Ullern kan bli nervepirrende. Med seier i disse kampene er det duket for opprykk for MFK. Men skulle det bli kvalik, så hadde det jo vært ekstra gøy å slå FFK. Det er i hvert fall lov å håpe hvis muligheten byr seg.

Les også

La oss fylle Melløs lørdag!