Flere får studentbolig enn før

Tidligere har det vært stor kamp rundt landets studentboliger, og flere år på rad har det vært lange ventelister på de rimelige bostedene. I år derimot melder Studentsamskipnadsrådet at flere har fått bolig enn tidligere.

DEL

Det kommer fram i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet, som viser til tall hentet fra Studentsamskipnadsrådet mandag tredje august.

– Det er gledelig at mange flere i høst får mulighet til å bo godt og rimelig i en studentbolig. Dette betyr likevel ikke at vi er i mål. Vi vil fortsette satsingen på studentboligbygging også fremover, sier statssekretær i Kunnskapsdepartementet Aase Marthe Johansen Horrigmo (H).

Flere faktorer

Bakgrunnen til at flere har fått tilbud om studentbolig kommer av at det er mange færre utenlandsstudenter i Norge enn før på grunn av koronasituasjonen, i tillegg til at det har blitt bygd flere nye studentboliger de siste årene.

– Vi håper vi får en normalsituasjon utover høsten og at de internasjonale studentene kommer tilbake til Norge i 2021. Da er det viktig at utdanningsinstitusjonene og samskipnadene finner gode løsninger for å finne boliger til de som kommer. Dette er noe vi vil følge med på i dialog med studentsamskipnadene, sier Horrigmo.

Fremdeles kø

Selv om det flere har fått studentbolig er det fortsatt 12 810 studenter i kø rundt om i landet. I tidligere Østfold er det 205 studenter som står i kø, mens i Oslo og gamle Akershus er det 4308, ifølge Studentsamskipnadsrådet.

Regjeringen har satt ned et eksternt utvalg for å gå igjennom tilskuddsordningen for studentboliger, som har foreslått en rekke endringer som vil bli presentert utover høsten påpeker Horrigmo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.