Hver åttende nordmann har fått et mer positivt inntrykk av netthandel etter koronakrisen, forteller daglig leder Are Vittersø i Prisjakt.no i en pressemelding.

Den ferske befolkningsundersøkelsen, som Opinion har gjennomført for den internasjonale pris- og produktsammenligningstjenesten, viser at noen bransjer har mer grunn til å frykte ettervirkningene av pandemien enn andre.

– Kles- og skobutikker, parfymerier og velværebutikker, samt butikker for sportsutstyr og friluftsliv er trolig de som kommer til å merke pandemiens ettervirkninger hardest. Dette er varekategoriene som flest oppgir at de har handlet på nett under nedstengningsperioden, og som flest sier de vil fortsette å handle på nett i tiden som kommer, sier Are Vittersø.

– Stadig flere nettbutikker tilbyr gratis frakt, og varene kommer nå hjem på døren eller til en nærbutikk eller hentepunkt mye raskere enn før. Nesten halvparten oppgir en enklere prosess som hovedgrunn til sitt mer positive syn på netthandel, mens hele 40 prosent svarer at det gikk raskere å få varene enn forventet. Nettbutikkene har brukt krisen til å feste et enda strammere grep rundt den fysiske detaljhandelen. forteller Are Vittersø.

Bare tre prosent svarer at de har fått et mer negativt syn på netthandel under krisen, og oppgir kompleksitet i prosessen som hovedgrunn. Åtte av 10 svarer at deres syn er uforandret.

– Korona ser ut til å skape en rekke varige atferdsendringer innenfor handel og fritid. Nesten halvparten av dem som har handlet mer i nettbutikker i mars, april og mai, sier at de vil fortsette med det i fremtiden. Tidsbesparelse og bedre priser og utvalg på nettet oppgis som de viktigste grunnene til at de vil handle mer på nett, hver tredje nordmann faktisk oppgir smittevernhensyn som grunn for at de kommer til å gå mindre i fysiske butikker når samfunnet åpnes opp, sier Are Vittersø.