Mandag 12. juli ble politiet kontaktet av en kvinne som hadde oppdaget at ukjente personer hadde tatt seg inn i familiens enebolig på Sperrebotn i Våler og stjålet flere ting.

– Det skal ha vært et innbrudd hos noen som er på ferie. Da datteren deres var innom boligen, var en rute knust og inngangsdøra sto åpen, sa Tom Sandberg, operasjonsleder i Øst politidistrikt, til Moss Avis den gang.

LES OGSÅ: Flere våpen på avveie etter innbrudd

Det ble stjålet et våpenskap, sølvbestikk og en gullklokke. I våpenskapet var det flere våpen.

– Det er snakk om ti våpen, av ulike typer. Stort sett er det snakk om tohåndsvåpen, fortalte Sandberg.

Ifølge Store norske leksikon er tohåndsvåpen et håndskytevåpen som rifler, automatgevær, haglgevær og maskinpistoler. Disse er konstruert for å betjenes med to hender, gjerne med støtte i skulderen.

Politiet ba om tips i saken og ba om at folk tok kontakt om de hadde sett noe spesielt i dette tidsrommet eller om de hørte om våpen til salgs. som virket litt rart. Politiet antok at det var flere gjerningspersoner involvert.

Fredag 10. september, to måneder etter innbruddet, forteller politiførstebetjent og fungerende etterforskningsleder ved Moss politistasjon, Nora Josefine Skjerve, at politiet ikke har løst saken.

– Per dags dato har ikke politiet funnet våpnene. Politiet har etterforsket saken bredt, men ikke funnet gjerningsperson/ene, skriver hun i en e-post til Moss Avis.

Hun opplyser også om at det er ingenting i etterforskningen som tyder på at gjerningspersonene har vært ute etter våpen.