Med deilige, modne bjørnebær i hagen, nyplanta frukttrær og kort vei til barnehagen: På Orkerød på Jeløy har Jessica Williams (36) og Rolf Holmberg (40) funnet den plassen de har lyst til å la barna Kaja (3) og Filip (2) vokse opp.

Ingen av dem hadde noen tilknytning til Moss da de flyttet hit for to år siden. Hun er samtidskunstner, opprinnelig fra USA. Han er fra Skedsmo, har bakgrunn som kokk og er for tiden student. Før de flyttet til Moss for to år siden, bodde de i Oslo. Så hvordan havnet de her?

Ny i byen

Navn: Jessica Williams og Rolf Holmberg

Alder: 36 og 40

Opprinnelig fra: USA og Skedsmo

Bosted: Orkerød, Jeløy

Yrke: Samtidskunstner og student

Interesser: Film, musikk, mat.

Kunstprosjekt

– Barna våre kom veldig tett. Da jeg var gravid med nummer to, var vi midt under en pandemi, og vi begynte å tenke på å finne et større sted å bo. Vi bodde et flott sted i Oslo, men det var ikke stort nok, sier Jessica.

Rolf begynte å sende henne annonser om småbruk på landet, og det manglet ikke drømmer. Men så fikk Jessica øynene opp for Jeløy.

– Her har vi skog, strand, tog, og ikke minst kunst. Det er mange kunstinteresserte her, sier Jessica. Hun har til og med brukt nærområdet på Jeløy i et kunstprosjekt som nå kan sees på ROM i Oslo:

– Da jeg flyttet til Moss, kjente jeg ingen. Jeg opprettet et søk på Finn.no for å se på alt som ble solgt og gitt bort innen tusen meter fra hjemmet vårt. Ved å se hva de solgte, ble jeg nesten kjent med naboene før jeg hadde møtt dem. Noen av dem har jeg også intervjuet, sier Jessica, som også nylig deltok på Nasjonalmuseets åpningsutstilling «Jeg kaller det kunst».

Plantet trær

– Med en gang Jessica oppdaget Jeløy, ble det lettere for meg å overbevise henne om at vi burde flytte ut av Oslo, smiler Rolf.

De hadde vært på 3–4 visninger i løpet av en dag da de fant huset de bor i nå.

– Vi skjønte fort at dette er et flott sted å bo for barn, sier Jessica.

Siden den gangen har de pusset opp huset, og Jessica har innredet studio på loftet hvor hun arbeider. I hagen er det plantet stauder, bærbusker og frukttrær. Her planlegger familien å bli.

– Iallfall i noen år. Vi har pusset opp huset, og plantet trær i hagen som vi vil se vokse. Og vi har små barn som trives her, sier Jessica og Rolf.

New York

– Er det noe dere savner?

– Jeg har bodd mange år i New York. Oslo er en liten by sammenlignet med New York, og Moss er enda mindre. Det er kanskje enkelte ting jeg savner, som mat, men det er ikke viktig. Det er jo mange ting som ikke kan finnes her fordi det ikke er nok folk, sier Jessica, og tilføyer:

– Her er det fred og ro, et godt tilbud av det meste, og kort vei til Oslo.

– Hva ville dere gjort hvis dere var ordfører for en dag?

– Jeg hadde løst problemene med biltrafikken på en måte som alle blir fornøyd med, og til en rimelig kostnad, sier Rolf med et smil.

Pølse i vaffel

– Er det noe som har overrasket dere i Moss?

– Ja! Det er jo ingen steder å få tak i pølse i vaffel her, utbryter Rolf.

– Når vi har fått gjester som kommer hele veien fra USA, vil vi gjerne la dem smake pølse i vaffel. Men vi har ikke funnet noen steder som selger det, bortsett fra når det er kamp på Melløs. Jeg har måttet lage det selv, sier han.

Artikkelserien «Ny i byen»

Om serien: Hver uke framover presenterer vi personer som av ulike årsaker har valgt å flytte til mossedistriktet. Hvem er de? Hvorfor valgte de å bo her? Og ikke minst: Hva synes de om (M)oss?

Tips oss: Kjenner du noen vi bør snakke med til denne artikkelserien? Send ditt tips på epost til oystein.kristiansen@moss-avis.no

Bildeserie

SE BILDENE: Glimt fra Jeløy siste 50 år

Les også

– Jeg har ikke tid til å gjøre halvparten av de tingene jeg burde gjort, så det jeg har lyst til å gjøre får bare vente

Les også

Nå høstes eplene på Dyre gård

Les også

– Man ser kanskje for seg en slags magi i et slikt hus, og den er her. Men hverdagen er her også