SISTE: Ved 23:15 tiden meldte Bane NOR igjen at ett av sporene var åpne. Til NRK sier pressevakt Anne Kirkhusmo at de sendte inn et arbeidstog som fastslo at brannalarmen var falsk.

– Det ene sporet i Blixtunnelen mellom Oslo S og Ski er stengt for feilretting. Uviss prognose. Du må regne med forsinkelser og innstillinger, skriver Bane Nor i en trafikkmelding.

Dette har skjedd

Blixtunnelen ble torsdag kveld stengt etter melding om alkalisk vann fra tunneltaket.

Vy opplyste da at man måtte forsinkelser og innstillinger frem til problemene er fikset. Og skrev torsdag at de ikke var sikre på hvor lang tid det vil ta før tunnelen åpner.

– Vi henviser til andre tog på annenhver avgang mellom Oslo S og Moss, avslutter de.

Både Oslo S-Moss og Oslo S-Halden blir påvirket av dette.

Fredag kveld ved 19:30 tiden "friskmeldte" Bane NOR ett av sporene.

– Vi har nå utbedret det ene tunnelløpet i Blixtunnelen, og kan nå friskmelde dette og åpne for trafikk. Vi har prioritert ett løp av gangen slik at vi kan kjøre tog i det ene tunnelløpet mens vi jobber med det siste

Det uttalte da Lars Berge, områdedirektør i Bane NOR på deres nettsider.

Videre forklarer han at de nå går gjennom det andre tunnelløpet for å sjekke om det er flere lekkasjepunkter.

– Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før vi har gått gjennom hele tunneltaket, sier Lars Berge, områdedirektør i Bane NOR.

Ved 22:30 fredag kveld ble det meldt at Follobanen igjen var stengt etter en brannalarm.

Drypper vann fra taket

Dette er andre gangen denne uken Follobanen har blitt stengt. På mandag ble 70 passasjerer sittende fast på toget. Da skyltes det en løs kjøreledning.

Bane NOR forklarer torsdag at årsaken til togstansen på mandag er at det har dryppet alkalisk vann fra tunneltaket. Det førte til at en strømkabel røk, falt ned og kom i kontakt med toget.

– Derfor har vi besluttet å saumfare hele tunnelen for å unngå at dette skjer igjen, forklarer pressevakt Olav Nordli til Moss Avis.

Men han presiserer at det er for tidlig å si når de vil åpne tunnelen igjen.

– Det er fire mil med tunnel hver vei som vi skal gå over, det er en stor jobb og derfor er det for tidlig å si hvor lang tid dette arbeidet vil ta.

I 16-tiden fredag meldte Bane Nor via sine hjemmesider at en ny vurdering vil bli tatt klokken 05 lørdag morgen.

Kort tid senere sier derimot pressevakt i Bane Nor, Øystein Stavdal Paulsen, til TV2 at de fortsatt jobber for å åpne Follobanen fredag kveld.

– Det siste jeg kan bekrefte er at vi håper å åpne ett spor i løpet av kvelden, sier Paulsen.