For en høst! For en stolthet og glede vi bør stoppe litt opp og føle på! For nå svinger det virkelig i Moss!

Lørdag 22. oktober 2022 eksploderte Moss i gledesscener over MFKs opprykk til 1.divisjon, den såkalte OBOS-ligaen. Thomas Myhre, tidligere landslags-og mossekeeper fikk byen og «kællane» på vei tilbake til tidligere glansdager – og ble kåret til beste trener i PostNord-ligaen. MFK-spillerne ble tatt imot som helter av de trofaste supporterne, Kråkevingen, da de ankom byen og opprykksfesten lørdag kveld.

På Parkteateret samme kveld rullet Teaterkråkene ut den røde løperen til premiere på familiemusikalen Jungelboken. Hele byen svarte med å gå mann og barn av huse, inn til en fargesprakende eventyrverden av tekno-dansende fugler, en opera-syngende slange og apekonger større enn Elvis. Gjennom 28 år har denne teatergruppen av unge sang-og dansetalenter fra 10 til 19 år skapt magiske øyeblikk i byen. Mange foreldre og besteforeldre har gjort det til en fast tradisjon å ta med barn og barnebarn på disse forestillingene, og bare i åpningshelgen sørget 1000 publikummere for å fylle Parkteatret til randen.

Vi i Moss i Sentrum har siden i sommer hatt gleden av å dele ut Ambassadørkake til bedrifter og organisasjoner som får byens hjerte til å banke ekstra hardt. Moss Avis, Pixel og Moss kommune avdeling drift, park og friluftsliv har vært vinnere, og gjett om vi skal fortsette med denne takknemlighets-tradisjonen, for Moss har så mange fantastiske ambassadører, gledesspredere og «framsnakkere»!

I oktober arrangerte vi «Spis ute-uken», og satte ny rekord med 10 790 måltider servert på én uke på byens restauranter! Dette er nesten en fordobling fra i fjor – og enda flere restauranter enn før har blitt med på opplegget. La oss derfor fortsette med denne gode bruken av byen. Kjøp julegavene lokalt, gled hverandre med kulturarrangementer, matopplevelser og konserter i byens kulturhus, kirker og etablissementer.

Mossedagene, Moss food truck-festival, Viken Tatoo-festival, Barnas dag, Bondens Marked, Verdifestivalen, Lyse netter og flere søndagsåpne restauranter har vært med på å skape økt trafikk i Moss sentrum i helgene. Og de neste ukene og månedene vil det bli enda mer å trekke til sentrum for! 18. november setter vi julestemningen ved å tenne den nye julekulen mellom Kirkeparken og Kirketorget, byens butikker pynter vinduene til jul, og 27.november samles hele byen til det tradisjonsrike nissetoget fra Verket til julegrantenningen foran Moss kirke. 3. desember blir det et stort julemarked og «Reisen til julestjernen» som utekino på Kirketorget.

På Moss i Sentrums facebookside og på visitoestfold.com/no/moss kan du følge med på tid og oppmøtested for «Jul på verket» og ellers alt som skjer i julebyen Moss.

Kommunen islegger skøytebanen rundt bypaviljongen så fort kulden setter seg.

Da jeg begynte i denne jobben for seks år siden, sa jeg at jeg hadde flere drømmer for byen. Den ene var at byens fotball-lag skulle komme tilbake i toppligaen, den andre var at jeg ønsket et byhotell. Nå er MFK på vei, og i juni 2023 åpner hotell Riviera på Verket, attpåtil med en lekker bystrand og en nydelig park på rabben.

For et jublende, godt byliv!