Sammen med mannen Andree har Marianne Bernecker pusset opp gamle Ekeli pensjonat i Tronvikskogen på Jeløy, noe som har resultert i at de har satt sitt personlige preg på huset.

– Stilen vår er en blanding av Marianne og Andree. Kanskje litt shabby chic, sier Marianne.

Hennes favorittplass i huset er stuen – et stort og åpent rom med høyt tak, lyse jordtoner og store vinduer med en fantastisk utsikt mot Vestfold og over Oslofjorden.

– Det høye taket, vinduene og utsikten gir en ro selv om stuen er ganske stor, sier hun.

Trykk på hovedbildet for å se video.

Historisk sus

I tillegg til den fine utsikten har det hvite huset i Moss også et historisk sus over seg.

– Det er mye historie i veggene, noe jeg ofte tenker på når jeg sitter her, sier Marianne og titter på de lyse veggene i stua.

Hun forteller at konsul Christen Sandberg, som bodde i nærheten, trengte et sted hvor vennene fra Kristianiabohemen kunne overnatte da de kom på besøk. Dermed har mange fra bevegelsen både sovet og festet i huset. Senere kjøpte forfatteren og litteraturkritikeren Nils Kjær huset, som blant annet hadde besøk av Edvard Munch.

Jenterom i tårnet

Et av husets mange særegenheter er at det har et tårn. Der har den ene datteren i huset, ti år gamle Mia Bernecker, fått sitt eget rom. Blandingen av nytt og gammelt, som preger stilen i huset, går også igjen på hennes rom. One Direction-effekter er plassert over en stor, gammel skrivepult som bærer preg av å ha gjennomgått mange skriverier og tegninger. I tillegg finner Mia fram en gammel gullfugl for å vise hva som er favorittingen hennes.

– Den sto i vinduet til oldemoren min før, forteller hun.

Blant mange små og store detaljer, som gjør at det ikke er noen tvil om at det bor en jente der, har rommet hennes også en egen liten veranda.

Utsikten fra verandaen mener Mia er det beste med hele rommet, og det kan man godt forstå da man kan se utover hele Tronvik og Oslofjorden. Ja, nesten helt til Kongsberg, hvor familien bodde før de flyttet hjem til Moss.

Se Mias rom her:

Dette er foreløpig siste episode av serien «Min favorittplass». Det er i alt 12 episoder. Samtlige kan du se i kolonnen til høyre for artikkelen (På mobil: Trykk på bildene nedenfor)

Se flere bilder her

Les også: Familien Bernecker fant gammel drømemvilla på Jeløy

Les flere nyheter om bolig, interiør og eiendom i mossedistriktet her

Se boliger til salgs i mossedistriktet her