Den svenske røsten på lokalradioen i byen er kjent for mange mossinger. Men at hun er lidenskapelig opptatt av interiør, og blogger om det, er ikke like allmennkjent.

Ta en titt på bloggen «Ekte interiør» her

I halvannet år har hun blogget om huset sitt, stil, interiør, farger og alt som interesserer henne og mannen Trygve.

Nå er hun én av tre som kan vinne en interiørkonkurranse i regi av Norges største byggevarefirma, Bergene Holm. Og i premiepotten er det 50.000 kroner.

Her kan du gi din stemme til Jessica og Trygve i konkurransen som avsluttes lørdag kl. 21.00.

Holdt det hemmelig for sjefen

Rol-Ivar Buerengen er ansvarlig redaktør i Radio Prime og en nær kollega av Jansson Ramleth. Men likevel klarte hun å holde bloggen skjult for sjefen i over et år.

- Jeg snappet det opp med et halvt øre og synes det er moro at hun blogger om noe hun interesserer seg for. Men jeg trodde poenget med en blogg var at flest mulig skulle lese den, sier han og smiler til den kvinnelige programverten på radioen.

- Det er vel bare dumt å holde hemmelig ja, sier hun litt beskjedent og ler.

Totalrenovering

Her kan du se bildegalleri fra oppussingsprosjektet over to år.

I 2003 kjøpte Jessica og Trygve et gammelt hus i Ulriksborgvegen i Moss. Paret var klar over at det måtte en del oppussing til, men det endte til slutt med en totalrenovering av huset.

I to år bodde de hos hans foreldre på Tronvik mens de pusset opp eneboligen på den andre siden av byen. Etter to år hvor hver eneste fritime gikk med til arbeid på huset og tomten de hadde kjøpt, ble det innflytningsklart. Nå virker det som den kjente svenske radiostemmen bor i drømmehuset.

- Etter to år kunne vi flytte inn, men så har vi holdt på litt etterpå også. Garasjen har vi satt opp og 2. etasje har vi bygd på, forklarer Trygve som liker å snekre og gjør det meste selv.

- Vi ble helt ekstremt interessert i stil og stilart begge to. Og da blir man opptatt av hver minste detalj. Da begynte jeg å blogge. Jeg ville poste ting på facebook om interiør og hva vi gjør med huset vårt, for det synes ikke alle er så morsomt. Jeg ville skrive for de som interesserer seg for interiør og da var det naturlig å blogge, forklarer hun.

Er du på boligjakt? Sjekk eiendomsbasen på moss-avis.no

Vet hva hun vil

Huset ble bygget i 1897 og tidligere het bakken hvor huset ligger Larsebakken fordi familien Larsen bodde her. Huset het Sandaas.

- Vi skulle egentlig ha leilighet, men falt for utsikten på denne tomten. Men da visste vi ikke at det var så mye jobb som det var. Vi hadde tenkt til å kanskje heve taket i stua, forklarer Trygve.

Og nå står prosjektene i kø, for den svenske radioverten vet akkurat hvordan hun vil ha det.

- Trygve er så flink til å snekre og lager til og med møbler selv. Den har han laget, sier hun og peker på et skatoll på den ene veggen. Og da må han regne med at jeg ønsker meg ting, sier hun og forklarer hva hun kunne tenke seg i huset.

Bloggen har i overkant av tusen daglige lesere på bloggen og hun håper på sikt at enda flere vil fatte interesse av det de skriver om.

Er du nysgjerrig? Sjekk hva nabohuset ble solgt for