Byens eiendomsmeglere merker ofte på kroppen at boligkjøpere ønsker litt mer enn kun den ordinære visningen. Det er færre på fellesvisninger, kjøperne navigerer mer på nett enn før og flere ønsker å komme å se boligen "for seg selv", på såkalte privatvisninger. Det snakkes blant annet om såkalte "oslokjøpere" som kommer på privatvisning før den annonserte fellesvisningen, deretter legger inn bud og får fatt i boligen før andre har rukket å se den.

Det er på mange måter ikke like viktig med visninger lenger.

Eiendomsmegler Tone Selfors Ekeland bekrefter at stadig flere kjøpere ønsker privatvisninger.

– For tiden opplever vi at mange ønsker seg dette. Vi prøver å tilpasse visninger så godt det lar seg gjøre for våre kunder. I snitt har jeg vel fem-seks privatvisninger i uken, forklarer Tone Selfors Ekeland hos Aktiv.

Mange bruker nettet

– Det er på mange måter ikke like viktig med visninger lenger. Man finner utrolig mye informasjon på nettet, og det er det som er den store endringen de siste årene, fortsetter hun.

Andre eiendommer med godt besøk er gjerne de man kan flytte rett inn i.

– Vi selger våre kunders hjem, og jobber grundig med å presentere dette via gode bilder, beskrivelser og innhenting av lovpålagt informasjon. Salgsoppgaven er meget innholdsrik med mye og grundig informasjon, fortsetter hun.

Spesiell eiendom

I midten av mai hadde Selfors Ekeland visning av eiendom men Hellumveien 1 i Rygge.

Denne var såpass attraktiv at Selfors Ekeland valgte å spesialtilpasse visningen og inviterte blant annet på jordbær og kaffe til de som tok turen. På «meglerbordet» lå salgsoppgaven på hele 70 sider, innbundet i glanset papir - og liknet nesten et interiørmagasin.

– Hva slags eiendommer er mest attraktive om dagen?

– Antall besøkende på fellesvisninger varierer veldig, Hellumveien 1 var en spesiell eiendom – landlig, stor tomt og sjarmerende bolig – som gjorde utslaget. Andre eiendommer med godt besøk er gjerne de man kan flytte rett inn i. De som er moderne og som helst har kjøkken og bad av nyere dato, sier Selfors Ekeland.

Annonse: Se boligannonser for mossedistriktet her

Prisutviklingen

Tall fra Eiendom Norge viser at boligprisene har steget med 0,3 prosent i forhold til samme periode i fjor. Hittil i år har snittprisen steget med 0,8 prosent og er nå på 32.736 kroner pr. kvadratmeter.

Utviklingen er positiv for selgerne.

– I Moss er snittprisen på selveierleiligheter litt over 30.000 kroner, så vi ligger litt under snittet, sier Reinnel hos Privatmegleren.

Drøyt tusen flere

– Utviklingen er positiv for selgerne, men skaper selvsagt litt mer problemer for de som skal inn på markedet for første gang, legger han til. Formidlingstiden gikk i mai ned med to dager i forhold til i april og ligger nå på et snitt på 36 dager.

Totalt i Norge ble det omsatt 9217 leiligheter i mai, noe som er 1017 flere enn på samme tid i fjor.

Gode måneder

Nå venter sommermånedene, og de ser Reinell lyst på.

– Ja, de pleier å være gode. Det er riktignok færre interessenter i markedet, men de som er der er der for å handle og møter færre konkurrenter. Det betyr normalt mer salg, avslutter Eirik Reinnel.

Annonse: Se boligannonser for mossedistriktet her

Les også: Toppen Bechs hjem på Oakhill til salgs

Oslofamilier kjøpte ferieperle i Moss til halv pris