Bolig-TV går rett hjem

Otto Robsahm har vært med i en rekke boligprogram. Her tester han verktøy for «TV 2 hjelper deg», og til høsten blir han å se i «Sinnasnekker'n» hvor han oppsøker  oppussingsprosjekter som er i ferd med å ta knekken på både folks mot og kjærlighetsliv.

Otto Robsahm har vært med i en rekke boligprogram. Her tester han verktøy for «TV 2 hjelper deg», og til høsten blir han å se i «Sinnasnekker'n» hvor han oppsøker oppussingsprosjekter som er i ferd med å ta knekken på både folks mot og kjærlighetsliv. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

TV-en har en selvfølgelig plass i de fleste hjem. Samtidig er program om hus og hage en selvfølgelig del av de fleste kanalenes sendeskjema.

DEL

– Kjøkkenhage, det kan du ha i hva som helst. Du kan ha den i et handlenett, du kan ha den i verandakassen din, i pallekarmer fra en lastebil, eller i gummihansker, sier Mette Stensholt Schau, og vifter med to gummihanskekledde hender.

Scenen kan ses igjen og igjen på NRKs nett-TV gjennom serien «Grønn glede». Nye episoder av serien vil vises hver uke fram til august, slik det har blitt gjort de siste ni årene.

Ikke overraskende er seertallene svært væravhengige, men programmets markedsandeler, derimot, har vært svært værharde årene gjennom.

– Tallene har vært fantastiske. Hittil i år har vi trukket rundt halvparten av seerne, og til og med slått noen VM-sendinger, sier Schau.

Stort utvalg

Det er ikke få programmer relatert til bolig som har rullet over norske TV-skjermer de siste årene.

Konseptene varierer mye, fra matnyttige tips i programmer som «Grønn glede» (NRK) og «Tid for hjem» (TV 2), spenning og konkurranse i programmer som «Solgt!» (NRK) og «Nr. 19» (TV 2), til gripende historier i «Ekstrem oppussing» (TV3) og artige karakterer i «Homsepatruljen» (TV3).

I tillegg sender kanalene gjerne konseptene i sine originalversjoner, som «Extreme Makeover: Home Edition», «The Fab Five» (Homsepatruljen USA) og «Cowboy Builders» (Bygg og Bedrag).

Kjendissnekker

Snekker Otto Robsahm har de siste årene vært med i så mange boligprogram at han har fått tilnavnet «kjendissnekker».

– Sett i forhold til hvor mye vi pusser opp, synes jeg faktisk det er få programmer i denne sjangeren. I Norge har vi dessuten tradisjon for å brette opp ermene og gjøre ting selv, slik at mange er interessert i tips og inspirasjon, sier Robsahm.

Han har blant annet vært å se i «Forandring fryder», «Nr. 19» og «TV 2 hjelper deg».

Lett underholdning

Nytteverdien i de ulike programmene varierer, og for en del er TV-tittingen ren underholdning.

– Mange synes det er hyggelig å se på selv om de ikke følger tipsene, sier Stensholt Schau i «Grønn glede».

– Man må lede programmet med godt humør og skape god stemning. Dessuten er blomster vakkert i seg selv, så programmet gir seerne noe pent å se på, fortsetter hun.

«Grønn glede» har nesten like mange mannlige som kvinnelige seere, jevnt fordelt fra aldersgruppen 25–30 år og oppover.

– Og så er det alltid en del barn som ser på. Det er jo et veldig familievennlig program, påpeker hun.

«Sinnasnekker’n»

Robsahm blir til høsten å se i et program der man pusser opp både hus og forhold samtidig. I «Sinnasnekker’n» på TVNorge oppsøker han oppussingsprosjekter som er i ferd med å ta knekken på både folks mot og kjærlighetsliv.

– Jeg går inn som arbeidsleder, og kjører parene hardt for å få på plass gode arbeidsrutiner. Samtidig prøver jeg å bedre stemningen parene imellom, forteller han.

Og som det seg hør og bør på TV:

– Det blir happy ending i hver episode. Alle parene holder fremdeles sammen, beroliger han.
 

Artikkeltags