Der røk budsjettet, igjen!

Joakim Bekkåsen.

Joakim Bekkåsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mårn duJeg har alltid vært fascinert av personer som har stålkontroll og som er strikt hva angår egen økonomi. De som klarer å motstå fristelser og som aldri bruker en eneste krone mer enn de har planlagt. Jeg har mildt sagt en del å lære av dere.

Mat og drikke er noe det går med unødvendig mye penger til her i huset. Jeg får som regel med en handleliste av kona når jeg drar i butikken, men det sklir alltid ut. Spesielt hvis jeg på samme tid er sulten. Da kan hva som helst falle ned i handlekurven.

Jeg elsker sjokoladenøtter, så en pose med det tar jeg ofte med. For å rette opp samvittigheten kjøper jeg da ekstra frukt og grønnsaker. Hvis jeg samtidig slår på stortromma og kjøper en brus, må jeg rette opp samvittigheten med å kjøpe vann og juice. En dyr uvane, altså.

Her om dagen fikk jeg beskjed om å handle ost, brød og skyllemiddel på Rema 1000. Det endte med at jeg kom gående ut av butikken med fire handleposer, til guttungens store glede og konas fortvilelse.

Nå er det snart jul og det gjør jo ikke akkurat denne utfordringen enklere. Da blir det for meg komplett umulig å motstå butikkenes fristelser. Heldigvis er jeg ikke alene om dette. Jeg vet vi er flere som lider av akkurat det samme problemet.

Vi som handler på impuls får legge en slagplan for januar-budsjettet i stedet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags