Huskelisten du ikke kan greie deg uten

Denne er til hjelp for deg FØR du går i butikken.

Denne er til hjelp for deg FØR du går i butikken. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Dette er listen du krysser av på FØR du går i butikken og søker hjelp.

DEL

En viktig del av jobben når et rom eller et helt hus skal pusses opp kan også vise seg å være den mest utfordrende – nemlig det å bestemme farger og materialer.

Joda, det er hjelp å få i butikken, men du kan ikke forvente at de som jobber der skal forstå hva du ønsker hvis du ikke vet det selv.

Det er viktig å formidle ønsker og behov i klare ordelag. Minst like viktig er det at du forteller hva du eventuelt IKKE liker, så brukes det ikke tid på å komme fram til løsninger som i utgangspunktet er uaktuelle, skriver ifi.no.

– Det er alltid en god forberedelse å lage et moodboard eller lignende, med tekstilprøver, treverk og andre elementer som interiøret ditt har i dag, og som du ønsker å beholde. Når du har bestemt deg for hva som skal med videre kan du tilsette farger og se hvilke som passer best, sier Lone Bjørslev Kisbye, PR-manager hos malingprodusenten Flügger.

Ta også gjerne med noen bilder av rommet eller huset som skal pusses opp – vinduer og dører inkludert. Det gir rådgiveren en pekepinn på blant annet lysinnfall og overflater i rommet. Ikke minst er dette viktig ved valg av veggfarger.

– Når du skal male, velg farge først, så hvilken glansgrad, struktur og overflate du ønsker. Ta hensyn til rommet – det finnes ulik overflatebehandling til forskjellige behov og grader av slitasje. Kombinerer du farger med ulike glansgrader, får du et spennende resultat, sier Idar Stensvold hos Pure & Original. (ANB)

Den viktige huskelisten

  • Bestem deg for hvilke møbler, farger, ting, tekstiler, tepper osv som skal være med videre i det nye interiøret.
  • Gjør en avgrensning for farger og stiler du liker/ikke liker.
  • Samle sammen elementer av det du ønsker; farger, stiler, materialer o.l., det være seg fargeprøver, et skjerf, bilder fra magasiner, aviser, nettsider eller en feriereise – det som måtte inspirere deg.  
  • Ta bilder av rommet eller huset som skal pusses opp. Dette gir deg et nytt perspektiv og er til god hjelp for den du skal rådføre deg med.
  • Planlegg hva du skal spørre om. Vær tro mot listen din, selv om du bombarderes av informasjon tilbake. 

Artikkeltags