Gå til sidens hovedinnhold

Foreningsnytt: Syversen og Løkkeberg ble hedret

I sitt møte på Naustet i Fuglevik båthavn 16. juni 2021 ble to medlemmer av Rygge Rotary Klubb, Jan Otto Syvertsen og Ole Petter Løkkeberg, tildelt Rotary sin hedersbevisning Paul Harris Fellow.

Paul Harris Fellow er en hedersbevisning for å hedre en rotarianer eller ikke-rotarianer for sitt virke i Rotary, eller som i samfunnsgagnlige arbeid har utmerket seg. Paul Harris Fellow kan bare gis tilenkeltpersoner, ikke organisasjoner eller bedrifter.

Begge mottakere har på forskjellige områder engasjert seg i samfunnsgagnlig arbeid. Begrunnelsen for tildeling var detaljert, men hovedlinjene var:

Jan Otto Syvertsen: Syvertsen var tidlig engasjert i innsatsen for utryddelse av Polio på verdensbasis.Som lege har han i en alder av 83, i disse vanskelige Covid 19 tider, etablert en digital konsultasjonspraksis.I dagens «fastlegekrise» har Jan Otto engasjert seg for å bevare og styrke ordningen.Jan Otto satt i Rygge kommunestyre i 4 år og etter sammenslåingen ble han innvalgt i Moss kommunestyre for ytterligere fire år.

Ole Petter Løkkeberg: Løkkeberg har vist et bankende hjerte og stort engasjement innen Ekholt Ballklubb.De fleste idrettslag hadde noen tunge tider på 1990-tallet. Som styreleder i 1996, for et år, fikk Løkkeberg startet en positiv trend i Ekholt Ballklubb.I 2014 overtok Løkkeberg igjen styreledervervet og sitter nå på 7ende året i 2021. Hans engasjement for å få bygd nytt klubbhus har vært og er meget krevende.Løkkebergs personlige medvirkning til at bilfirma Moss-To – Takt nylig kunne flytte inn i flott flerbruksbygg i Midtveien 1 er også lagt merke til.

Begge herrer bidrar på alle områder til å fremme hva Rotary står for: «Service above self». Hederstegnet Paul Harris Fellow er derfor vel fortjent.

Hans Magnus Lie

President Rygge Rotary Klubb

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.