Gå til sidens hovedinnhold

Forskjells-Norge gagner ingen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Norge, verdens beste land, vokser over 115.000 barn opp i fattigdom. Det er 115.000 barn som ofte ikke kan delta på fotballtrening, bursdager eller andre aktiviteter med jevnaldrende. Køene til fattighuset har aldri vært lengre. “Hadde de egentlig råd til det før?” var svaret statsminister Erna Solberg ga da hun ble konfrontert med denne situasjonen. Verdens beste land kan ikke fortsette med en statsminister som nedprioriterer de som trenger mest hjelp.

De siste åtte årene har de som har minst fått enda mindre. Mens hvite menn som pusher 50 tjener seg styrtrike på lakseoppdrett og boligmarkedet, sliter flere vanlige familier med å få hjulene til å gå rundt. Tøffe valg og prioriteringer preger hverdagen. Skal ungen din få briller eller ytterjakke til vinteren? Sånn kan vi ikke ha det. Vi trenger en sterk og offentlig velferdsstat og vi behøver at de som styrer prioriterer riktig.

Arbeiderpartiet vil redusere barnehageprisen med nesten 3000 kroner for å bidra til at alle barn skal ha muligheten til å gå i barnehage. Det skal også bli billigere å gå på SFO. Ordningen med brillestøtte til svaksynte barn skal forbedres og tilbudet om stipend skal utvides. Det offentlige helsevesenet skal styrkes, og alt som skal gjøres skal gjøres så klimavennlig som overhodet mulig. Dette skal vi gjøre for å bidra til at alle skal ha en mulighet til å lykkes, uavhengig av hvilket utgangspunkt den enkelte starter ved.

Listen over regjeringens usosiale kutt over de siste åtte årene er lang. Jeg frykter at dersom Høyre vinner valget, kan listen bli enda lengre. Hjelpen skal være der når du trenger den og du skal kunne få både briller og ytterjakke om du har behov for det. Vi trenger et samfunn der alle er likestilte og har samme muligheter, uansett utgangspunkt.

Det er på tide med et regjeringsskifte.

Kommentarer til denne saken