Fortviler over drukningstallene nasjonalt, men her lokalt er det en oppløftende utvikling

ØVELSE: Her dras en person (dukke) i land under en redningsøvelsen ved Kulpe . Faktisk har ingen omkommet av drukning i Østfold i sommermånedene i år.

ØVELSE: Her dras en person (dukke) i land under en redningsøvelsen ved Kulpe . Faktisk har ingen omkommet av drukning i Østfold i sommermånedene i år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingen personer omkom i drukningsulykker i mossedistriktet og Østfold i sommermånedene. Nasjonalt er tallene like høye som i fjor.

DEL

– Sommerens drukningstall er dessverre like høyt som i fjor. Vi oppfordrer alle ordførere og kommuner til å sette drukning på agendaen og finne gode tiltak for å forebygge drukningsulykker lokalt, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet i en innledning til ferske tall.

Tallene viser at 40 mennesker døde av drukning i Norge i sommermånedene juni, juli og august.

I mossedistriktet og Østfold viser tallene en helt annen trend. Her var det faktisk ingen som omkom som følge av drukning i sommermånedene. I de samme månedene i fjor var det fem mennesker som omkom.

Totalt har det vært to dødsfall etter drukning i fylket så langt i år. Det skjedde i januar og februar.

PS! Drukningsulykker kan omtales nettopp som drukningsulykker, selv om vedkommende ikke dør av hendelsen. Derfor kan du ha sett omtale av slike ulykker, selv om ingen døde. For eksempel i Fredrikstad i juli. Da ble en kvinne betegnet som lettere skadd etter å ha blitt fraktet til sykehus.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken