Fotballpodkast: – Håper MFK henter en spiss i sommervinduet

Denne ukens fotballpodkastgjeng, Martin Myklebust, Helge Kjøniksen, Rikke Jeppsson og tilbakevendte Erik-André Kristiansen, kommer med tips om hvem Moss FK kan hente inn som spiss i sommervinduet.

Denne ukens fotballpodkastgjeng, Martin Myklebust, Helge Kjøniksen, Rikke Jeppsson og tilbakevendte Erik-André Kristiansen, kommer med tips om hvem Moss FK kan hente inn som spiss i sommervinduet. Foto:

– Jeg vil tørre å påstå at med en ordentlig målmaskin på topp hadde Moss vært i toppen av tabellen, til tross for at de har hatt en liten formsvikt med fire strake tap, sier Martin Myklebust.

DEL

I denne ukens podkast går sportsgjengen med ekspertkommentator Helge Kjøniksen og journalistene Erik-André Kristiansen, Martin Myklebust og Rikke Jeppsson inn og ser på førsteomgang mot Brattvåg som var årsbeste, og de diskuterer hva som skal til for å heve Moss FK.

Helge Kjøniksen har regnet på målsjansestatistikken til Moss FK så langt i sesongen. Til nå har mosselaget hatt 53 målsjanser, men bare scoret 13 mål.

– Hvis man tar bort de tre selvmålene må MFK-spillerne ha fem målsjanser for å score ett mål. Motstanderne har scoret 18 mål på 54 kamper og trenger tre målsjanser for å score. Det viser igjen at Moss trenger flere sjanser enn motstanderne sine for å score.

Gjengen diskuterer hva mosselaget kan gjøre for å forbedre denne statistikken. Ola Lønn Jenssen drar til Bergen for å studere, og da frigjøres det midler til å hente inn nytt blod.

– Jeg tror Moss finkjemmer 3. divisjon for spisser som ikke er så fryktelig gamle. Jeg tror de ser etter spillere i begynnelsen av 20-årene som har levert mye mål i mer enn kun denne sesongen, sier Kjøniksen.

– De trenger egentlig bare å se en divisjon ned til Lørenskog, der er det en ved navn Ricky Thomas Alba. På 12 kamper har han scoret 18 mål, og han er bare 24 år gammel, spiller Myklebust inn til MFK.

– Ta en tur til Lørenskog, oppfordrer ekspertkommentator Kjøniksen.

Neste kamp for MFK er mot Vidar på bortebane. Nå er ikke Moss det dårligste hjemmelaget i avdelingen lenger, men det er derimot denne helgens motstander. Kampen ser du direkte på moss-avis.no på lørdag.

Artikkeltags