Fotballpodkast: – Bunnivået akkurat nå er nedrykk

Sportsredaksjonen i Moss Avis tar denne uken for seg kampen mot Kvik Halden, og kommer med krass kritikk av et tafatt MFK-lag.

Sportsredaksjonen i Moss Avis tar denne uken for seg kampen mot Kvik Halden, og kommer med krass kritikk av et tafatt MFK-lag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den en gang så positive ekspertkommentatoren Helge Kjøniksen går hardt ut mot mosselaget etter hjemmetapet på fotballens festdag. – Jeg synes Moss fremsto skuffende dårlig, utdyper Kjøniksen.

DEL

– De får egentlig den åpningen de håper på, riktignok selvmål av Kvik Halden. Fire minutter senere ligger de under 1-2 og Kvik styrer alt. Moss er statister, fortsetter han.

– Vi vet godt hva Youssef Chaib står for, og han får den scoringen til å se så enkel ut. Evan Alexandrow-Ridley skal jo ta den, men så får han ikke så mye hjelp heller, sier sportsjournalist og medkommentator Erik-André Kristiansen.

– Alt i alt er de ikke kompakte nok, og de slipper Kvik Halden til alt for enkelt og det er melodien. De klarer ikke å etablere noe spill selv og når de først har ballen så blir det mye rare feilpasninger og mye unødvendig balltap og da går det som det må gå, at de taper 4-1, fortsetter Kristiansen.

– De kunne fort tapt med mer også. Hvis jeg ikke husker feil hadde Kvik åtte store målsjanser, mens MFK bare hadde tre, sier Kjøniksen.

Selv med tapet mot Arendal friskt i minnet mener Kjøniksen at dette var den dårligste matchen Moss FK har spilt hittil i år.

Det sportsredaksjonen spør seg om er om når plan A ikke fungerer, har MFK egentlig en plan B?

Cup er cup

Onsdag spiller Moss FK andre runde i NM når de tar imot Kongsvinger til kamp på Melløs.

– Det er vanskelig å trua på MFK nå etter de to siste kampene, samtidig er ikke Kongsvinger noe spesielt godt storlag. Men KIL er ikke bedre enn at jeg tror MFK vinner 1–0, sier Kjøniksen og sikter til cupkampen mot laget fra Hedmark.

Artikkeltags