Frelsesarmeen firedobler ferietilbudet til barnefamilier i år

Aldri før har flere barnefamilier fått muligheter for å delta på Frelsesarmeens ferietilbud.

Aldri før har flere barnefamilier fått muligheter for å delta på Frelsesarmeens ferietilbud. Foto:

Av

Behovet for gode, felles ferieopplevelser er økende, særlig for familier som har hatt det ekstra vanskelig denne våren. På grunn av koronapandemien arrangerer Frelsesarmeen lokale ferietilbud over 20 steder fra nord til sør i sommer.

DEL

Aldri før har så mange fått plass på Frelsesarmeens ferietilbud, som startet i 2004. I år sørger koronasituasjonen for å lukke noen dører, men åpner samtidig nye.

Tilbudet gis til barnefamilier som Frelsesarmeen er i kontakt med gjennom sine lokale hjelpetilbud. Etterspørselen øker, og ofte er det økonomi eller mangel på nettverk, som gjør at dette er et kjærkomment tilbud.

De siste årene har tilbudet vært på Jeløy i Moss, og i fjor ble det arrangert fire ulike leire der, hvor den ene var særlig tilrettelagt for familier med handikappede barn. I år vil Frelsesarmeen kunne tilby 512 familier, totalt 2151 personer, et ferietilbud takket være givere.

-Det er en firedobling fra 2019, forteller Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen.

I fjor fikk 139 familier et ferietilbud gjennom Frelsesarmeen, og årets lokale ferietilbud vil redusere reisekostnadene, og flere vil derfor kunne få et tilbud nærmere der de bor.

– Takket være en kombinasjon av frivillige og ansatte, og solid støtte fra givere, får vi fortsatt til gode dager – i trygge rammer. Fokuset vårt blir nå som før å skape gode felleskapsopplevelser for familiene, noe de kan varme seg på i hustrige høstkvelder og fortelle om når skolen begynner igjen, forteller Smith-Solevåg.

Ofte er det økonomi eller mangel på nettverk som gjør at dette er et kjærkomment tilbud.

Frelsesarmeen vil ha ferietilbud over 20 steder i sommer. Noen steder varer tilbudet over flere dager, men det vil også være dagsarrangement og hele uker med aktiviteter man kan benytte seg av. Tilbudet vil være ulikt fra sted til sted, men det vil blant annet være hengekøyeturer, hytteturer, teltturer, fisketurer, turer til aktivitetsparker, rokurs, båtkurs og mye mer.

Frelsesarmeen vil arrangere lokale ferietilbud over hele landet, og også i Moss.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.