Frisk luft i radioen

NRK skal fortsatt ha friluftsliv på lufta, selvom det gjøres endringer i programmenyen.

NRK skal fortsatt ha friluftsliv på lufta, selvom det gjøres endringer i programmenyen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DebattGeneralsekretær Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv er bekymret for NRK P1s dekning av natur og friluftsliv. Bakgrunnen er endringen av sendeskjemaet. Blant endringene er at tradisjonsrike Friluftsmagasinet og Naturens Verden erstattes av nye morgensendinger.

Nå ønsker vi å nå P1-lytterne på en litt annen måte, med direktesendinger som også byr på nyheter, oppdateringer og god helgestemning. Men «Opptur», som de nye programmene skal hete, skal fortsatt handle mye om natur og friluftsliv. De har som mål å inspirere lytterne til å komme seg ut i helga.

«Opptur» lages i Bergen, av samme miljø som står bak naturprogrammene fra før, og som jeg er takknemlig for at Lasse Heimdal tydelig setter pris på.

Felles for endringene i NRK P1 er nettopp at helgen får flere direktesendte programmer og færre opptak. Det gjør at NRK kan fortelle publikum hva som skjer, når det skjer. Vi vet at lytterne våre vil ha oppdateringer.

«Opptur» ledes av folk som er glad i naturen, som er glad i å bruke den og som er genuint nysgjerrige på friluftsliv. Vi håper å inspirere lytterne våre til å ta helga og naturen i bruk, kanskje også på nye måter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags