I løpet av kort tid har Tjukkasgjengen vokst seg store. Bevegelsen som startet med noen få personer i Moss har bredt seg utover hele landet med sitt lavterskel-aktivitetstilbud.

Dette har Gjensidigestiftelsen lagt merke til, og mandag overrasket de Tjukkasgjengen i Moss med en fet sjekk pålydende hele 964.400 kroner.

Overrasket

Gaven gis i forbindelsen med at det er Friluftslivets år 2015 og fordi Gjensidigestiftelsen ønsker å bidra til å få flere inaktive ut på tur i sitt nærmiljø.

Den overraskende overrekkelsen vekket naturlig nok stor jubel hos de intetanende mosjonistene som trodde de møtte opp til et fotoshoot for stiftelsens årsrapport.

Tjukkasgjengen har mange planer på blokka, så at summen kommer godt med er det liten tvil om.

- Vi håper dette kan være en ekstra fin julepresang til dere. Det dere gjør er fantastisk inspirerende for veldig mange, sa Veslemøy Rue Barkenes fra Gjensidigestifelsen til en overrasket Tjukkasgjeng-leder, Jan Ellefsen.

Nesten gratis

Ellefsen jublet sammen med et knippe av de andre fremmøtte mossetjukkasene over milliongaven som nå blant annet skal finansiere en prosjektstilling, forhåpentlig rekruttering av enda flere enn dagens 30.000 medlemmer og penger til flere refleksvester.

- Mange tenker at dette er et gratis tilbud, og det er det jo nesten. Men vi har siden oppstarten brukt om lag en halv million på refleksvester. Dessuten er jo 2015 Friluftslivets år og pengene skal også brukes til å arrangere flere arrangementer i forbindelse med det. Blant annet satser vi på å få med så mange tjukkaser som mulig på et Hardhaus-arrangement i løpet av året, sier Ellefsen. 

Tjukkasgjengen startet for noen år siden som en trimtur for Jan Ellefsen og hans venner og er nå blitt et landsdekkende lavterskeltilbud som både er helsefremmende, men også veldig sosialt.

I Moss er det nå fire ulike chapters.